Šport
22 ogledov

Gajič: "Provokacije za publiko"

Slovenija - Poljska 30:28, Dragan Gajic Žurnal24 main
Dragan Gajič že vrsto let velja za eno najboljših desnih kril na svetu, kar je potrdil s sijajno predstavo proti Poljakom. Z osmimi zadetki je bil prvi strelec naše reprezentance za zmago s 30:28.

"Srbija (gostiteljica naslednjega evropskega prvenstva, op. p.) je blizu. Z zmago na Poljskem pa bi tudi teoretično potrdili napredovanje. Ničesar ne bomo prepuščali naključju in tudi na Poljskem bomo šli na zmago," se je že nekaj sekund po zmagi v Stožicah proti Poljakom v okviru kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Srbiji v bližnjo prihodnost zazrl Dragan Gajič. S soigralci so z zmago proti izredno močni poljski izbrani vrsti, ki se lahko pohvali z eno najboljših zunanjih linij v Evropi, res naredili velik korak proti uvrstitvi na EP. Igralec Maribora je tudi proti Poljakom potrdil svojo kakovost in predstavljal nerešljivo uganko za njihovo obrambo, ob tem pa je dokaj zanesljivo izvajal tudi strele iz sedmih metrov.

"Na Poljskem bo težko. Poljaki odpirajo novo dvorano. Pričakujemo trdo tekmo. Oni nam bodo hoteli vrniti za poraz, ampak mi se jim ne bomo pustili. Nimamo si kaj skrivati, tako da pričakujem podobno tekmo kot danes.
Dragan Gajič

Kljub veliki zmagi pa časa za počitek ni. Slovenci in Poljaki se bodo znova pomerili že v soboto, ko bodo v vlogi gostitelja Poljaki. "Na Poljskem bo težko. Poljaki odpirajo novo dvorano. Pričakujemo trdo tekmo. Oni nam bodo hoteli vrniti za poraz, ampak mi se jim ne bomo pustili. Nimamo si kaj skrivati, tako da pričakujem podobno tekmo kot danes," se Gajič zaveda, da ga skupaj s soigralci čaka vse prej kot lahka naloga, toda nagrada je mikavna. Slovenski rokometaši bi se z zmago že uvrstili na EP.

Hoteli zbuditi publiko
Srečanje v polnih Stožicah je bilo od prve minute na robu incidenta. Manjkalo ni niti provokacij in sočnih kletvic. "To je povsem normalno za tako tekmo, sploh ker smo nesporazume mogoče hoteli zanetiti tudi malce umetno, da bi s tem spodbudili publiko, ki je malce zaspala ob našem zaostanku. Vse pa je bilo v žaru borbe. Mi smo vsi prijatelji," je še dejal Dragan Gajič, ki je kljub 26-letom med najizkušenejšimi v naši izbrani vrsti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.