Šport
27 ogledov

Gajič verjame v dober izid

Slovenija - Poljska 30:28, Gajic Žurnal24 main
Pred slovensko rokometno reprezentanco je še zadnji del priprav pred odhodom na evropsko prvenstvo v Srbiji. "Verjamem v svoje soigralce, prav tako verjamem, da lahko v Srbiji naredimo dober izid," je samozavesten eden najizkušenejših Dragan Gajič.

Slovenska moška rokometna reprezentanca je po vrnitvi iz Danske, kjer je v močni konkurenci zasedla zadnje mesto, znova zavihala rokave: v svojem pripravljalnem taboru v Zrečah pili zadnje podrobnosti pred odhodom v Vršac, kjer si bo prek Norveške, Hrvaške in Islandije skušala izboriti nastop v drugem delu evropskega prvenstva v Srbiji.

Slovenija je na nedavnem turnirju v danskih Koldingu, Herningu in Arhusu igrala neodločeno z domačo izbrano vrsto in doživela dva tesna poraza proti Poljski in Islandiji, na nobeni tekmi pa ni bila v podrejenem položaju. Slovenski selektor Boris Denič je že pred odhodom na močan skandinavski turnir dejal, da ga ne zanima končni rezultat, temveč igra njegovih varovancev. Slovenija na tem turnirju ni razkrila vseh svojih orožij, predvsem v obrambi ne, Denič pa je tudi dokaj enakovredno razdelil minutažo med svojimi izbranci.

"Turnir na Danskem je razkril vse naše slabe in dobre lastnosti, v tem sklepnem delu priprav nam preostane le, da skušamo še izpopolniti vse dobre zadeve in odpraviti naše pomanjkljivosti. Vsem skupaj je sicer jasno, da vseh naših napak do odhoda v Srbijo ne bomo izkoreninili," je na predzadnji novinarski konferenci pred odhodom v Srbijo dejal Denič in dodal: "Fantje so tekaško in telesno dobro pripravljeni, v okviru svojih zmožnosti. Je pa ekipa dokaj neizkušena, ima veliko prostora za napredovanje, a potrebuje določeno kilometrino, ki pa jo pridobi le na zahtevnih tekmah."

"Verjamem v svoje soigralce, prav tako verjamem, da lahko v Srbiji naredimo dober izid. Na turnirju na Danskem smo igrali dobro, je pa res, da na nobeni tekmi nismo zmagali, čeprav smo bili blizu. A zaradi tega ne smemo biti razočarani, v teh zadnjih treh dneh priprav bomo naredili vse, da odpravimo naše napake in se temeljito pripravimo za našega prvega tekmeca. Uvodna tekma z Norvežani bo zelo pomembna, a ne bo odločilna," je dejal izkušeni krilni igralec in član francoskega Montpellierja Dragan Gajič.

Jure Dolenec je po poškodbi Jureta Natka postal eden od nosilcev naše igre na mestu desnega zunanjega. "Po spletu nesrečnih okoliščin sem postal eden od nosilcev igre, a to dejstvo ne gre na roko ne meni ne reprezentanci. Raje bi videl, da je med potniki za Srbijo tudi Natek. Njegov izostanek ne bo in ne sme biti izgovor za naš morebiten slab izid v Srbiji, skupaj z Davidom Miklavčičem bova naredila vse, kar je v najini moči, in se veseliva tega izziva," je dejal Dolenec.

Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo v Srbijo odpravila v soboto, 14. januarja, dan pred tem pa bo Rokometna zveza Slovenije pripravila še zadnjo novinarsko konferenco pred odhodom v Vršac.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.