Šport
90 ogledov

Gajser na uvodni tekmi DP

Tim Gajser VN Indonezije MXGP Hondaproracing.com
V nedeljo se bo na stezi Prilipe pri Brežicah v organizaciji AMD Brežice začela nova sezona državnega prvenstva v motokrosu. Na uvodu bo nastopil tudi svetovni prvak Tim Gajser.

Tim Gajser se domov vrača z zmago na zadnji dirki svetovnega prvenstva v Mehiki, dirka v Prilipah pa bo zanj tudi dobrodošla priprava na nadaljevanje sezone na najvišji ravni naslednji teden v Trentinu.

Poleg največjega zvezdnika motokrosa na svetovni sceni bodo nabrušeni in željni dokazovanja nastopili vsi glavni akterji v vseh kategorijah. V razredu MX open bodo čim boljši stik z Gajserjem iskali tudi predstavnik domačega društva AMD Brežice Klemen Gerčar, ki je tudi veliko vložil v priprave dirkalne Husqvarne.

Aljoša Molnar bo vozil na vrhunsko pripravljeni Hondi avstrijske ekipe, veliko pa pričakuje tudi Peter Irt, ki je po uspešni decembrski operaciji kolena že v vrhunski formi in je z Yamaho vsekakor željan dokazovanja. S svojo Yamaho pa prihaja na prvo dirko popolnoma neobremenjen Ian Oskar Katanec, lani tretjeuvrščeni v državnem prvenstvu, ki je med zimskim premorom dvakrat za dalj časa treniral v Španiji.

V kategoriji MX2 oziroma MX 125 bo zelo zanimiv dvoboj med velikima tekmecema, voznikoma Yamahe Luko Milcem in Janom Pancarjem. Oba najstnika sta zelo hitra, na domačem prvenstvu pa se bosta tokrat pomerila s štiritaktnimi 250-kubičnimi motocikli.

Pestro bo tudi v mladinskih kategorijah. V kategoriji MX 65 bo naslov državnega prvaka branil Jaka Peklaj, ki bo letos tekmoval tudi v evropskem prvenstvu. V kategoriji MX 85 sezono kot zmagovalec preteklega leta začenja Matevž Robek. Najmlajši motokrosisti v kategoriji MX 50 se bodo pomerili za točke pokalnega prvenstva. V teh treh mladinskih kategorijah najboljše tri na posamezni dirki čaka še posebno presenečenje. Na dirkah, na katerih bo nastopil svetovni prvak Tim Gajser, bodo namreč ob pomoči ekipe GT243 v sodelovanju z organizatorjem prejeli tudi denarne nagrade, kar je novost letošnjega prvenstva.

Za uvodno dirko državnega prvenstva v motokrosu se je organizator AMD Brežice potrudil s pripravo proge, ki je bogatejša za nekaj atraktivnih skokov.

Nedeljska dirka državnega prvenstva pa ne bo edini dogodek na stezi v Prilipah. V soboto bo za uvod namreč na sporedu dirka pokalnega prvenstva, v sklopu dirke pa se bodo v amaterskih kategorijah pomerili tudi rekreativci.

Prve dirke v najnižjih kategorijah se bodo v nedeljo začele ob 11. uri, prva vožnja elitnega razreda MX open in MX2 pa bo na vrsti ob 13. uri. Dirke se bodo končale po 17. uri.

Koledar DP v motokrosu 2017:

 9. april: Prilipe
30. april: Škedenj
14. maj: Stranska vas
4. junij: Kozarevac (Hrvaška)
18. junij: Mačkovci
27. avgust: Radizel
24. september: Dolina pod Kalom

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.