Šport
13790 ogledov

Gajser negiben obležal na tleh

Tim Gajser Hondaproracing.com
Tim Gajser je med pripravami na novo motokrosistično sezono v Mantovi močno padel.

Mediji poročajo, da so ga morali odnesti na nosilih in zdravniško oskrbeti med potjo v bolnišnico. Po padcu naj bi obležal v nezavesti, a naj bi se nato med prenosom že pogovarjal z reševalci.  

"Žal pa se za Gajserja dirka, ki je služila predvsem za trening in zadnji preizkus pred začetkom svetovnega prvenstva, ni iztekla po načrtih," so sporočili z AMZS Športa. "Po sicer zelo dobrem začetku, ko je uspešno sledil vodilnemu Italijanu Antoniu Cairoliju, ga je v drugi polovici dirke po skoku z velike višine pribilo k tlom, zato je z glavo močno udaril v krmilo motorja in nezavesten obležal na progi."

Nesrečnega Gajserja so takoj odpeljali na pregled v bližnjo bolnišnico. Izkazalo se je, da je utrpel dvakratni zlom čeljusti.

"Ne morem dojeti kaj se je sploh zgodilo in kakšno smolo je imel Tim. V tem trenutku nam je zelo težko. V bolnici so poklicali specialista, ki bo Tima nocoj operiral," je povedal Timov oče in trener Bogomir Gajser in dodal, da bo operacija trajala predvidoma tri ure. Po Gajserjevih besedah Tim drugih hujših poškodb k sreči ni utrpel, več pa bodo pokazale nadaljnje preiskave.

Svetovno prvenstvo MXGP se začne čez dva tedna v Argentini.

Najboljši slovenski motokrosist Tim Gajserje sezono 2017 končal na petem mestu svetovnega prvenstva MXGP.

Ob koncu leta je prejel še nagrado za najboljšega motošportnika v Sloveniji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.