Šport
59 ogledov

Gajser osvojil le devet točk

Tim Gajser Profimedias
Obe vožnji v Assnu se nista odvili po željah Tima Gajserja, obakrat je padel. V prvo je prišel do 12. mesta, v drugo pa je celo odstopil. Pred Italijanom Antoniem Cairolijem ima še 65 točk prednosti.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je imel pred današnjo Veliko nagrado svetovnega prvenstva razreda MXGP priložnost, da si že dve dirki pred koncem zagotovi naslov svetovnega prvaka. A mladi slovenski dirkač in njegovi navijači bodo morali nanj še počakati, saj je Gajser danes v Assnu po dveh padcih dobil le devet točk.

Gajser bi postal svetovni prvak, če bi imel po končani drugi vožnji več kot 100 točk prednosti pred Italijanom Antoniem Cairolijem. Toda Assen se je za mladega voznika ekipe Honda Gariboldi končal slabo, Gajser je VN Nizozemske končal na skupno 18. mestu, potem ko je v prvi vožnji padel v tretjem zavoju ter se moral prebijati iz ozadja, iztržil pa je še 12. mesto. V drugi vožnji pa je Gajser vozil na tretjem mestu, ko je sredi dirke naredil napako, po padcu pa mu je motor ušel s proge in se zataknil v zaščitni ogradi. Slovencu je sicer uspelo rešiti motor, ki pa je bil preveč poškodovan, da bi lahko z njim še vozil, tako da je moral odstopiti.

To je bil za Gajserja najslabši konec tedna v sezoni. Peščena nizozemska proga, zgrajena le nekaj dni pred dirko, je bila zahtevna tudi za največje mojstre motokrosa. Proga se je v soboto nenehno spreminjala, saj motorji na mehki mivki v ovinkih niso imeli pravega oprijema. Da so bile razmere še težje, pa je poskrbelo obilno deževje, ki se je v nedeljo zjutraj pred dirko zneslo nad prizoriščem.

"Zelo sem razočaran, saj vem, da znam tudi na mivki odpeljati veliko bolje. Nikakor se nisem mogel zbrati. Po prvi vožnji sem si rekel, da jo moram čim prej pozabiti in v drugo odpeljati bolje, vendar mi to ni uspelo. Sedaj bom moral najprej urediti stvari v glavi, se pogovoriti z očetom in narediti vse, da na naslednji dirki odpeljem, kot znam. V Ameriko odpotujemo že v torek in zelo se veselim, da se bom pomeril z ameriškimi zvezdniki," je po dirki razočarano razlagal Gajser.

V seštevek SP je slovenski motokrosist lahko dodal le devet novih točk, zdaj jih ima 653, Cairoli pa je zdaj pri 588 točkah. Današnjo dirko je sicer dobil Belgijec Clement Desaille s 44 točkami pred Cairolijem s 43, tretji je bil domačin Glenn Coldenhoff s 40.

Do konca sezone sta še dve dirki, obe v ZDA (3. in 11. septembra) v Charlottu in Glen Helenu.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.