Šport
9 ogledov

Gajser rešil kožo, motorja pač ne

tim gajser Youtube
Slovenski motokrosist Tim Gajser v nizozemskem Assnu ni izkoristil priložnosti, da bi si dve dirki pred koncem zagotovil naslov svetovnega prvaka v elitnem razredu MXGP.

Slovenski šampion Tim Gajser je imel na Nizozemskem priložnost, da si predčasno zagotovi naslov svetovnega prvaka, vendar se dirkaški konec tedna v Assnu ni iztekel po njegovih željah.

Nedeljsko preizkušnjo je začel s sedmega mesta in po padcu v obeh vožnjah končal kot 18. Gajser je v prvi vožnji padel v tretjem ovinku in se v nadaljevanju prebil do 12. mesta.

V drugi vožnji je želel nadoknaditi zamujeno, a pri tem izgubil oblast nad motorjem, ki je pristal v zaščitni ogradi. Čeprav mu je motor uspelo rešiti, dirke ni mogel nadaljevati.

Gajser kljub najslabšemu koncu tedna v sezoni ostaja na prvem mestu skupnega seštevka, kjer ima po novem 65 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem Antoniom Cairolijem.

Naslednja in obenem predzadnja preizkušnja sezone bo potekala onkraj Atlatnika, kjer bo imel Gasjer novo priložnost, da si že pred finalom sezone zagotovi naslov prvaka razreda MXGP.

''Sedaj bom moral najprej urediti stvari v glavi, se pogovoriti z očetom in narediti vse, da na naslednji dirki odpeljem, kot znam. V Ameriko odpotujemo že v torek in zelo se veselim, da se bom pomeril z ameriškimi zvezdniki,'' je dejal Gajser.

Po spletu je zaokrožil posnetek padca, ki je v drugi vožnji zapečatil njegovo usodo v Assnu. Gajser je bil odličen tretji, ko je po skoku nerodno pristal in izgubil nadzor nad motorjem. Čeprav je naredil vse, da bi svojo Hondo rešil pred klavrno usodo, mu to ni najbolje uspelo, saj je motor pristal v zaščitni ogradi in utrpel škodo, ki je slovenskemu šampionu onemogočila nadaljevanje dirke. Več v videu.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.