Šport
20 ogledov

Gajser zmagal, največji tekmec padel

tim gajser EPA
Po prvi vožni na VN Argentine je Tim Gajser že prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi, z novo zmago v drugi pa se je že oddaljil najbližjim zasledovalcem.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na najboljši način odprl preizkušnjo za Veliko nagrado Argentine. Odlično je že startal v prvi vožnji in prišel kot vodilni v prvi ovinek, precej manj uspešno pa se je vožnja začela za njegovega velikega tekmeca Antonia Cairolija, ki se je znašel na tleh in je padel na 24. mesto. Italijan se je moral tako prebijati naprej, na koncu pa je prišel do devetega mesta.

Gajser se je po nekaj krogih otresel najbližjega zasledovalca, to je bil Belgijec Jeremy Van Horebeek, in nato le še mirno nadzoroval dirko. Ob prihodu v cilj je njegova prednost znašala več kot sedem sekund, z dobrimi desetimi sekundami zaostanka je ciljno črto prečkal še en belgijski dirkač Clement Desalle.

Gajser je s tem že prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi, skupno je zbral 81 točk, za le eno pa sta za njim zaostjala Cairoli in Desalle.

Še v drugo prvi

Slednji je odlično startal v drugi vožnji, edini, ki je v uvodnih minutah držal stik z njim, pa je bil Gajser. Cairoli se je slabo pognal s startne rampe, znova pa je doživel tudi padec. Desalle je v vodstvu zdržal devet minut, nato pa je Slovenec izkoristil eno izmed njegovih napak in se odpeljal mimo, nato pa hitro povečeval prednost. Belgijca so nato napadli še drugi tekmeci, iz kroga v krog je izgubljal mesta, vožnjo pa končal šele kot deseti.

Gajser se je le še mirno vozil na prvem mestu, za njim pa je za dvojno zmago Honde poskrbel Jevgenij Bobrišev. "Izjemen konec tedna. V drugo sem na startu zaostal za Desallom, nekaj časa iskal prave linije in ritem, nato pa mi je uspelo pripraviti napad, prevzel sem vodstvo in nato zmagal. Zelo sem vesel tega dosežka. Hvala vsem v ekipi, očetu, punci, družini. Veselim se že naslednje dirke," je dejal skupni zmagovalec VN Argentine, ki je z dvema zmagama osvojil maksimalnih 50 točk.

Tretje mesto je v drugi vožnji pripadlo Van Horebeeku, Belgijec (42 točk) in Bobrišev (38) pa sta mesti zamenjala v skupni razvrstitvi VN Argentine.

Gajser je po dirki dobil rdečo številko za vodilnega v svetovnem prvenstvu, pred Cairolijem, ki je bil v drugi vožnji peti, ima zdaj deset točk naskoka. Slovenec je zbral 106 točk, Italijan jih ima 96, Desalle pa 91.

Komentarjev 1
  • romy 21:15 19.marec 2017.

    Bravo Tim,vse čestitke....to je borec to je naš pubec,One Heart Honda....