Šport
42 ogledov

Galešić gostoval v Ljubljani

Zelg Galešić
1/9
Benjamin Kovač
V soboto je v Ljubljani gostoval hrvaški MMA-borec Zelg Galešić, ki je v sklopu seminarja v klubu Gepard pripravil dva treninga. Udeleženci so domov odhajali navdušeni in polni novega znanja. Več v videu in galeriji.

Tako kot praktično povsod drugod po svetu, MMA (mešane borilne veščine) tudi v Sloveniji vsakodnevno dobiva vse več oboževalcev. Vseeno bomo težko ujeli stik z najboljšimi, če se naši borci ne bodo učili od vrhunskih borcev. V tej luči je vodja ljubljanskega kluba borilnih veščin Gepard Redžo Ljutić v soboto v Ljubljano povabil odličnega hrvaškega borca Zelga Galešića. Borec iz Pulja je v sklopu seminarja pripravil dva treninga in udeležencem, ki bi se lahko odzvali v veliko večjem številu, poskušal od blizu pokazati nekaj svojega širokega znanja. Več o dogajanju na seminarju v videu in galeriji.

Karta za Ameriko že v žepu

Dvaintridesetletni Galešić, eden od najboljših hrvaških MMA-borcev, je v svetu borilnih športov dobro znano ime. Odlični tekvandoist se je pred sedmimi leti prvič preizkusil v mešanih borilnih veščinah, kjer je navduševal v organizacijah Cage Rage, Pride in Dream. Galešić, ki se ga držita tudi vzdevka hrvaški čudežni deček in mali Cro-Cop, znan pa je predvsem kot Benkei (legendarni japonski bojevnik), se je ta mesec uspešno vrnil po dolgotrajni odsotnosti zaradi poškodbe. V Angliji je v prvi rundi nokavtiral Leeja Chadwicka. Zdaj pa Galešića čaka novo poglavje v njegovi karieri, saj je podpisal pogodbo z ameriško organizacijo Bellator. Že septembra ga čaka turnir v srednji kategoriji. "To je nov začetek moje kariere. Prepričan sem, da bom ameriškim gledalcem ponudil veliko atraktivnih borb," je ob tem dejal Zelg Galešić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.