Šport
24 ogledov

Galski petelini: spopad Blanca in Ben Arfe

Ribery Švedska Francija Kijev Euro 2012 EPA
Po porazu Francije na zadnji tekmi skupinskega dela proti Švedski so se v slačilnici galskih petelinov več kot očitno kresale iskre. Čeprav je selektor Laurent Blanc zatrjeval, da so vse poplaknili z "dobrim tuširanjem", zdaj na dan curljajo nove podrobnosti iz tabora Francozov. Močno naj bi se sprla selektor Blanc in Hatem Ben Arfa.

Pred četrtfinalno tekmo s Španijo je napetost v taboru Francozov dosegla neslutene višave. Po poročanju športnega dnevnika L'Equipe naj bi se po porazu s Švedsko (0:2) v Kijevu močno sprla selektor Laurent Blanc in Hatem Ben Arfa. Vezist Newcastle Uniteda je prvič na turnirju igral od prve minute, selektorju pa je očital, da ga je zamenjal.

Svoj glas je povzdignil tudi vezist Alou Diarra, ki je okrcal svoje soigralce na sredini igrišča in v napadu, predvsem pa Samirja Nasrija. Članu Manchester Cityja je očital, da ni dovolj pomagal pri obrambnih nalogah. Francoski mediji se bojijo nove sramote, kot so jo reprezentanti priredili že na prejšnjem svetovnem prvenstvu v Južni Afriki, ko so bojkotirali enega izmed treningov.

"Dogodki iz Južne Afrike s temi niso niti približno primerljivi," je na četrtkovi novinarski konferenci zatrjeval Blancov pomočnik Alain Boghossian. "Bilo je nekaj kreganja, bolje rečeno 'izmenjav', ampak to je nekaj normalnega v slačilnici. Slabše bi bilo, če se ne bi zgodilo nič. To je kot pri paru, če težave pometaš pod preprogo, enkrat eksplodira."

Nasri ni odpadnik, igra playstation

Boghossian, skupaj z Blancom svetovni prvak na domačem prvenstvu leta 1998, je še pristavil, da bi bilo ob morebitni zmagi nad Španijo "vse pozabljeno". V bran je moral stopiti tudi Nasriju, ki je po odlični predstavi na uvodni tekmi proti Angliji (1:1) odigral dve slabi partiji, pojavljajo pa se celo namigovanja, da je "odpadnik" v slačilnici.

"Igralci se pogovarjajo med seboj, skupaj igrajo playstation. Skupaj obedujejo, se smejijo ... Na Nasriju je, da dokaže, da ga kritike ne motijo. Psihično je dovolj močan, da jim bo kljuboval," je še dejal Boghossian.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.