Šport
29 ogledov

Gana za afriški ponos

Landon Donovan gol slavje Clint Dempsey Steve Cherundolo Maurice Edu Clint Demps Žurnal24 main
Če kje, potem v Sloveniji ne bomo nikoli pozabili načina, na katerega so se ZDA uvrstile v osmino finala. Toda to je zgodovina - Američani se bodo v soboto srečali z Ganci, starimi (ne)prijatelji ...

Bo to sladko maščevanje? Ne, vsaj če gre soditi po besedah ameriškega selektorja Boba Bradleyja. Američani so namreč proti Gancem v sumljivih okoliščinah izgubili na prejšnjem svetovnem prvenstvu (1:2), ko je tekmo odločila kontroverzna enajstmetrovka. Strateg rdeče-belo-modrih meni, da so njegovi fantje bolj osredotočeni sami nase:

Na tem turnirju si želimo priti daleč in na to smo osredotočeni.
Bob Bradley

"Mislim, da je šest igralcev pri obeh ekipah, ki so igrali na tisti tekmi, tako bo mogoče prisoten ta element, toda zdaj, štiri leta kasneje, so se stvari spremenile," je dejal. "In, govorimo zase, veselimo se 90 minut ali več, ki jih želimo oddelati in iti dalje. Na tem turnirju si želimo priti daleč in na to smo osredotočeni." Bradley je še izpostavil "dobro delo" ganskega selektorja Milovana Rajevca in zavrnil namigovanja, da naj bi bili njegovi fantje "izpraznjeni" po šokantnem razpletu v skupini C, kjer so si Američani na račun Slovenije v zadnjih minutah priborili napredovanje.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Muntarijevo opravičilo dovolj za prvo postavo?
Po poškodbi Michaela Essiena še pred uradnim začetkom SP je vse kazalo, da bo vezist milanskega Interja Sulley Muntari nosil glavno breme na sredini igrišča v ganski reprezentanci. Spor s selektorjem Rajevcem bi ga kmalu stal izključitve iz ekipe črnih zvezd, a je srbski selektor sprejel njegovo opravičilo in preprečil še eno v seriji "Šmarnih gor" v Južni Afriki. Trener je celo namignil, da bi nedavni evropski prvak lahko celo začel tekmo na Royal Bafokengu:

"Na treningih je igral zelo dobro in čez noč bom videl, če bo začel od prve minute," je dejal Rajevac. Muntari ima sicer bogato zgodovino sporov z avtoritetami v ganski reprezentanci, v katero ga za zadnji Afriški pokal narodov sploh niso poklicali. Novembra namreč ni hotel igrati na eni izmed pripravljalnih tekem. Rajevac je še povedal, da bosta oba osrednja branilca Jonathan in kapetan Johnn Mensah pripravljena za igro, napada pa bo spet vodil osamljeni Asamoah Gyan. Ali selektorja kaj skrbi, da se Američani vedno znova vrnejo po zaostanku? "Njihovi nasprotniki niso znali ravnati z njimi," je puščico proti angleškemu, slovenskemu in alžirskemu taboru izstrelil Rajevac.

SP v nogometu, osmina finala, Rustenburg:

ZDA – Gana (20.30)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.