Šport
17 ogledov

Ganci ne bodo smeli v London 2012?

Mok, ki ga vodi Jacques Rogge, je suspendiral Gano. (Foto: Action Images) Žurnal24 main
Mednarodni olimpijski komite je zaradi vmešavanja državnih politikov v šport suspendiral olimpijski komite Gane. Zaradi suspenza je ogrožen nastop ganskih športnikov na olimpijskih igrah v Londonu 2012.

Mok je sprejel odločitev in suspendiral Gano po dolgotrajnih pogajanjih s predstavniki ganskega olimpijskega komiteja. Zaradi kazni ganski predstavniki nimajo pravice do udeležbe na prireditvah pod okriljem Moka, športniki ne bodo prejemali denarja, ki ga Mok namenja športnikom, prav tako pa je pod velikim vprašajem nastop v Londonu 2012.

Komu OI?
Ob tem je Mok nacionalnim olimpijskim komitejem postavil rok do prvega septembra, da morajo podati imena mest, ki se zanimajo za organizacijo poletnih olimpijskih iger 2020. Po novem pravilniku mora morebitni kandidat najprej soglašati s pravili Svetovne protidopinške agencije (Wade) in sprejeti oceno Mednarodnega arbitražnega športnega sodišča (Cas).

Med morebitnimi in najresnejšimi kandidati za organizacijo OI 2022 se pojavljajo Katar in Združeni arabski emirati. Prav tako nekateri pričakujejo, da se bo v boj za organizacijo podalo tudi južnoafriško mesto Durban, z morebitno podelitvijo pa bi bile to prve OI na afriški celini. Svoje kandidature pa bi lahko podala tudi španski Madrid in japonski Tokio.

Mok bo šestega julija izbral organizatorja zimskih iger 2018, kandidati pa so francoski Annecy, nemški München in severnokorejski Pjeongčang.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.