Šport
17 ogledov

Ganci po remiju pred težko nalogo

1/23
Žurnal24 main
Ganci so po drugem kolu v skupini D v najboljšem položaju. Po remiju z Avstralijo (1:1) imajo na svojem računu štiri točke, toda v zadnjem kolu jih čakajo močni Nemci, ki imajo le točko manj.
V zadnjem kolu bo pestro
Po drugem kolu je položaj v skupini D sila zapleten. Nemci in Srbi imajo tri točke, Ganci štiri, Avstralci pa eno, kar pomeni, da so še vse štiri reprezentance v igri za napredovanje. V zadnjem kolu se bodo Ganci pomerili z Nemci, Srbi pa z Avstralci. Če bi gledali skozi zgodovino, potem so v najboljšem položaju Nemci in Srbi, toda žoga je okrogla, vsako srečanje pa se začne z izidom 0:0 in enajstimi igralci na vsaki strani.

Srečanje med Gano in Avstralijo v Rustenburgu se je sicer začelo v prijateljskem ozračju. Igralci obeh ekip so na začetku veliko bolj pazili na svojo vrata, kot pa razmišljali o temu, da bi zadeli nasprotna. Vse skupaj pa je "na glavo" obrnil Brett Holman, ki je v 12. minuti zadel po odbiti žogi in novi napaki vratarja na tem svetovnem prvenstvu. Črne zvezde je zadetek nogometašev iz dežele "tam spodaj" dodobra šokiral, tako da smo v naslednjih minutah spremljali nekoliko raztrgano igro. Tako je bilo vse tja do 24. minute, ko je Harry Kewell na golovi črti v slogu vratarjev posredoval z roko in "rešil" svoja vrata, a ob tem prejel rdeč karton in še zakrivil najstrožjo kazen v korist Gane. Zanesljiv izvajalec je bil tako kot proti Srbom Asamoah Gyan. Črne zvezde so se po izenačenju nekoliko sprostile in zaigrale veliko bolj ambiciozno in napadalno, medtem ko so Avstralci veliko bolj razmišljali o obrambi. Kljub temu se do konca prvega polčasa ni veliko dogajalo in moštvi sta na odmor odšli poravnani.

NE SPREGLEJTE
Vse tekme tega SP s komentarjem v živo lahko spremljate tukaj.

V drugem polčasu smo spremljali živahno igro z nekaj polpriložnostmi na obeh straneh. Toda mreži se nista več zatresli in ekipi sta se morali zadovoljiti z delitvijo plena. Lahko bi rekli, da je vsaki ekipi pripadlo po polovico drugega polčasa. Ganci so bili nekoliko bolj nevarni v prvem delu, Avstralci pa so prevladovali v drugi polovici drugega polčasa. Kot že rečeno pa je ostalo pri izidu iz prvega polčasa 1:1.

SP, skupina D, drugo kolo:


Gana : Avstralija 1:1 (1:1)
Gyan (25/11-m); Holman (11)
RK: Kewell (24, Avstralija)


Nemčija : Srbija 0:1 (0:1)
Jovanović (38)

Lestvica: 1. Gana 4 točke, 2. Nemčija 3, 3. Srbija 3, 4. Avstralija 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.