Šport
31 ogledov

Gasilka Tina meri na zlato

Tina Maze je bila drugič v karieri okronana z naslovom najboljše slovenske šport Žurnal24 main
Tina Maze je po zaslugi dveh srebrnih kolajn na olimpijskih igrah v Vancouvru osvojila prestižni naslov najboljše športnice v letu 2010. Črnjanka pa stremi k še višjim ciljem.

Kateri so bili ključni trenutki v letu 2010?
Zagotovo sta bili zelo pomembni dve kolajni na olimpijskih igrah, kjer je bilo zelo napeto vzdušje. Cilji so bili visoki in hkrati uresničljivi, tako da je to bila najvišja točka lanskega leta. Zelo pomembna pa je tudi zadnja tekma v Garmisch-Partenkirchnu, kjer sem premagala vse Nemke in osvojila tretje mesto v veleslalomu.

Koliko je letošnja sezona težja ali lažja, ker na sporedu ni olimpijskih iger?

Kar se tiče samih potovanj, je bistveno lažje, saj je večina tekmovanj po Evropi. Lansko leto je bilo tekmovanj bistveno več, saj je Mednarodna smučarska zveza (FIS) zelo čudno sestavila urnik tekmovanj, letos pa tega ni. Dejstvo pa je, da imamo visoke cilje in je iz tega vidika težko tekmovati in osvajati najvišja mesta.

Je tretje mesto na slalomu v Courchevelu lepo darilo za božič?

Menim, da je to super rezultat. Sem pa bila že zelo izmučena. Tiste smučarke, ki nastopajo v vseh disciplinah, vedo, kakšna je situacija. Marsikatera smučarka niti ni prišla do cilja, ampak meni je uspelo osvojiti to tretje mesto in mislim, da bo božič zaradi tega veliko lepši.

Kaj vam je ob prihodu v cilj dejal trener Andrea Massi?

Najprej me je objel in mi čestital, nato pa mi je dejal, da se tako dela. Vedeli smo, da smo naredili super rezultat. Ni bilo lahko, ampak sem dala res vse od sebe.
Po ne najboljšem startu v sezono ste dejali, da se ne obremenjujete več s skupnim seštevkom, potem pa so se stvari kar pošteno spremenile.
Da, ko sem nehala razmišljati, je šlo vse skupaj bistveno bolje, tako da mislim, da je to prava pot do uspeha. Enostavno je treba delati, kar znam, in napadati na vsaki tekmi.

Zagotovo sta bili zelo pomembni dve kolajni na olimpijskih igrah, kjer je bilo zelo napeto vzdušje. Cilji so bili visoki in hkrati uresničljivi, tako da je to bila najvišja točka lanskega leta.
Tina Maze

Ste supertalent za več stvari. Dobro igrate klavir, obvladate nogomet, ste pridna študentka in odlična smučarka. Verjetno je malo stvari, za katere niste nadarjeni?
Lahko bi tudi tako rekla. Kot otrok sem se naučila veliko stvari, delala sem vse, bila sem tudi gasilka. Bila sem povsod, kjer se je le dalo biti. V življenju ti stvari vedno pridejo prav, več znaš, boljše je.

Po slavju v Vancouvru ste si nohte pobarvali z barvo, ki se je ujemala z vašima srebrnima kolajnama. Kdaj bomo videli zlate nohte?
Sem še kar vraževerna, tako da bi hitro lahko naredila kaj v tem stilu. Sem si pa že kupila nekaj stvari v zlatem odtenku, da bi se le uspela navaditi na zlato barvo. Tudi darilo, ki sem ga dobila danes, je zlate barve. Kot sem že dejala na olimpijskih igrah, mi je bila vedno bolj všeč srebrna barva kot pa zlata in sem morda ravno zaradi tega dobila dve srebrni kolajni in ne zlati, ampak jaz stremim k najvišjemu, in to je zlato.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.