Šport
13 ogledov

Gasol: Srbi so mladi in drzni

Gasol slušalke Španija Grčija EuroBasket Ljubljana Stožice EPA
Četrtfinalni spored EuroBasketa bosta ob 17.45 odprli reprezentanci Srbije in Španije. Obračun velikih tekmecev bo zagotovo ponudil zanimivo predstavo, srbska reprezentanca pa bo imela precejšnjo pomoč s tribun.

Španci so drugi del prvenstva končali s presenetljivim porazom proti Italiji, ki jih je pahnil na četrto mesto v skupini. V četrtfinalu jih čaka Srbija, ki je v svoji skupini osvojila prvo mesto.

"Srbije še ne poznam dobro, ker se na tem tekmovanju še nismo srečali, ampak tisto malo, kar mi je uspelo videti, mi je bilo všeč. Igrajo privlačno košarko. Vidi se, da igrajo drug za drugega in nimajo ničesar izgubiti," je bil poln pohval igre današnjih tekmecev španski center Marc Gasol. Tega je že na obračunu proti Italiji s tribun spodbujal starejši brat Pau, ki pa ni imel razlogov za zadovoljstvo.

"Mislim, da bomo gledali zanimivo tekmo. Nočem več razmišljati o tekmi z Italijo. Jezen sem, obenem pa gledam naprej in se veselim velikega izziva, ki se nam bliža. Srbska ekipa je zelo mlada in drzna," je dodal najmočnejši člen Furije.

Težave s poškodbami

V srbskem taboru se ukvarjajo z zdravstvenim stanjem branilskega dvojca Stefan Marković - Nemanja Nedović. Po besedah selektorja Dušana Ivkovića je njun nastop na današnji tekmi vprašljiv: "Španci imajo veliko prednost ravno na položajih, kjer imamo mi največ težav s poškodbami. V branilski vrsti imajo štiri izkušene košarkarje, medtem ko se pri nas Marković in Nedović ubadata z zdravstvenimi težavami."

"Njihov glavni adut je Marc Gasol. Moramo biti osredotočeni na tekmo, pa tudi realni v napovedih. Prvo mesto v skupini je zdaj že zgodovina. V naslednjih treh tekmah moramo zmagati vsaj enkrat," je dodal legendarni Duda, ki je poudaril, da je glavni cilj Srbije osvojitev vstopnice za nastop na svetovnem prvenstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.