Šport
11 ogledov

Gasol: V polfinalu po podobnem receptu

(Srbija - Španija) Marc Gasol EuroBasket Stožice Ljubljana EPA
Španska obramba, kateri je poveljeval robustni center Marc Gasol, je popolnoma zaustavila srbski napad. Odločitev o zmagovalcu je padla že v prvem polčasu, v drugem delu srečanja pa so Gasol in soigralci svojo prednost še povišali.

Ste pričakovali tako lahko delo proti Srbiji?

Odigrali smo dobro tekmo, ki nam je prinesla uvrstitev v četrtfinale, tako da ostajamo v boju za kolajne. Naša obramba je odigrala ključno vlogo in nam dala pospešek tudi v napadalnih akcijah. Kljub slabšim igram v prejšnjih tekmah smo bili samozavestni.

Ste z uvrstitvijo v polfinale že izpolnili osnovni cilj?

Spet smo med najboljšimi štirimi reprezentancami, kar je potrditev kakovosti španske košarke. Še naprej moramo igrati na takšni ravni, saj tekmeci še zdaleč niso naivni.

Od kod takšen kakovostni preskok v igri vaše reprezentance?

Ta tekma nam daje določeno gotovost, saj smo v dosedanjem delu prvenstva zelo nihali. Morda smo premalo pozornosti posvečali igri v napadu, proti Srbom pa je bila najpomembnejša obramba, ki nam je omogočila veliko lahkih košev. V napadu ne bomo vedno razpoloženi, zato pa moramo v obrambi vedno pokazati pravi pristop.

Je Španija trenutno glavni favorit za zlato kolajno?

Ne gre ravno tako. Ni pomembno, kdo je favorit, temveč to, da iz tekme v tekmo napredujemo. Verjeti moramo v svoje sposobnosti, saj je to edina prava pot do zmage. V polfinalu nas čaka nov težak dvoboj, v katerem bomo morali zaigrati po podobnem receptu kot tokrat. Treba bo veliko teči in diktirati visok tempo. Svoje polfinalne nasprotnike dobro poznamo, saj smo se letos z njimi že pomerili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.