Šport
16 ogledov

Gavin Smith do svoje prve zapestnice

Gavin Smith je osvojil svojo prvo WSOP zapestnico. (Foto: PokerNews.si) Žurnal24 main
Po dolgih letih nastopanja na WSOP turnirjih je Gavin Smith končno osvojil svojo prvo WSOP zapestnico, potem ko je ugnal vso konkurenco na Turnirju #44: 2.500 $ Mixed Hold'em.

Gavin Smith je danes končno osvojil svojo prvo WSOP zapestnico, zmagal je na Turnirju #44. Pred zadnjim dnem Turnirjev #45 in #46 sta v dobrem položaju za zmago tudi Britanca Sam Trickett in Dave "Devilfish" Ulliott, vendar oba jutri čaka še kar nekaj dela, če si bosta hotela na zapestje natakniti zlato zapestnico.

Turnir #44: 2.500 $ Mixed Hold'em

Potem ko je Erick Lindgren predlani prišel do svoje prve zapestnice, je naziv najboljšega pokeraša brez nje pripadel Gavinu Smithu, a bo, kot kaže, ta svojo lento kaj hitro podal naprej, saj je v zadnjih treh dneh uspešno opravil s 506 nasprotniki in si priigral svojo prvo WSOP zapestnico ter 268.238 $ nagrade.
Smith je na finalko prišel z največjim številom žetonov, a je nato vseeno opravil celotno popotovanje od bedaka do junaka, saj je bil nekaj časa že na robu izpada, a se je nato pobral in v heads-up del turnirja vstopil skorajda izenačen z Dannyjem Hannawo.

Po precej dolgem dvoboju je Hannawa na koncu zarinil z {10-Clubs}{8-Diamonds}, Smith pa je njegovo stavo izenačil z {A-Hearts}{Q-Hearts}. Do presenečenja ni prišlo, saj so skupne karte {A-Diamonds}{K-Hearts}{2-Diamonds}{J-Diamonds}{J-Spades} le še potrdile Smithovo zmago in slavje se je v njegovem taboru, ki so ga sestavljali Jeff Madsen, Jon Friedberg, Erick Lindgren, Chau Giang, Joe Sebok in Layne Flack, lahko začelo.

Turnir #45: 1.500 $ No-Limit Hold’em

Na turnirju, ki se je začel s skoraj 3.100 nastopajočimi, je pred začetkom zadnjega dneva v igri za zmago le še 35 tekmovalcev, na čelu katerih je Britanec Sam Trickett, ki ima tako priložnost, da Britancem priigra že šesto letošnjo WSOP zapestnico. Trickett je do vodstva prišel v samih izdihljajih današnjega igralnega dne, ko je z {A-Spades}{10-Diamonds} zarinil čez višanje Francoisa Safieddina, ki je v rokah držal {K-Spades}{Q-Hearts}. Slednji je v igro spravil vse svoje preostale žetone, a to potezo kaj kmalu obžaloval, saj mu skupne karte {9-Spades}{6-Clubs}{6-Diamonds}{4-Hearts}{A-Hearts} niso bile naklonjene in se je moral le nekaj minut pred koncem dneva posloviti.
Na zmago pa lahko še vedno upata tudi Dutch Boyd, za katerega bi bila to že druga letošnja zapestnica, ter član PokerStarsove ekipe profesionalcev Thomas Bichon, katerega pa jutri čaka prava preizkušnja, saj bo dan začel z enim najmanjših kupčkov žetonov.

Turnir #46: 5.000 $ Pot-Limit Omaha Hi-low Split-8 or Better

Po še enem dolgem dnevu deljenih "potov" in sestavljanja spodnjih in zgornjih kombinacij se je število nastopajočih na tem turnirju zmanjšalo s 130 na zgolj 21. Po drugem dnevu je v vodstvu Sergey Altbregin, ki mu je v dveh dneh uspelo zbrati 486.000 žetonov, tesno za petami pa mu je Britanec Dave "Devilfish" Ulliott, ki je konec današnjega dneva v svojo vrečko pospravil kar 415.000 žetonov.

Povsem odpisati ne gre tudi Perrya Greena, ki se ponaša že s tremi WSOP zapestnicami in je leta 1981 končal Glavni turnir WSOP takoj za Stujem Ungarjem, prav tako pa tudi ne asov, kot so Erik Seidel, Rob Hollink, Allen Kessler, Andy Black in Dan Heimiller.

Turnir #47: 1.000 $ No-Limit Hold’em

Kar 1.759 igralcev je danes odštelo 1.000 $ zato, da so lahko nastopili v dnevu 1A tega turnirja, a le 257 jih bo na koncu videlo tudi drugi dan turnirja. Med njimi je tudi nekaj znanih obrazov, kot so Antonio Esfandiari, Matt Glantz, Lars Bonding, André Akkari in Scott Montgomery, medtem ko so se že danes morali posloviti Michael Mizrachi, Tom Dwan, Jerry Yang, Chris Ferguson, Billy Baxter ter Dennis Phillips.
Jutri nas čaka še drugi "prvi" dan turnirja (DAN 1B), ki bo za mize zagotovo ponovno privabil veliko število igralcev ter tudi kar nekaj velikih imen iz sveta pokra.

Turnir #48: 2.500 $ Mixed Event

Zgolj 192 od 453 igralcev, ki so začeli s turnirjem, se bo jutri vrnilo za mize za drugi igralni dan tega turnirja. Po prvem dnevu je v vodstvu Jared Jaffe, ki je danes zbral 68.600 žetonov, za petami pa mu je že Justin Smith s 66.000 žetoni.

Ker gre za enega bolj zahtevnih turnirjev tega prvenstva, prav nič ne čudi tudi bogata zvezdniška zasedba, saj so v igri za novo zapestnico še vedno tudi Daniel Negreanu, Mike Matusow, Jennifer Harman, Alex Kravchenko, Michael Mizrachi, Bill Chen, Justin Bonomo, Chris Ferguson ter Andrew Robl.

Na sporedu jutri

Poleg Dneva 1B Turnirja #47 se bo jutri opoldne začel eden najbolj pričakovanih turnirjev tega poletja – WSOP Tournament of Champions, na katerem so bo za svoj delež 1.000.000 $ težkega nagradnega sklada udarilo 27 najboljših svetovnih pokerašev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.