Šport
24 ogledov

Gay ne bo izzval Bolta

Gay še vedno čuti posledice poškodbe. Žurnal24 main
Na letošnjem atletskem svetovnem prvenstvu v Južni Koreji ne bo nastopil v letošnji sezoni najhitrejši sprinter Tyson Gay, ki je zaradi poškodbe kolka izpustil zaključne boje na ameriških kvalifikacijah.

Tyson Gay je v letošnji sezoni vrhunec načrtoval na svetovnem prvenstvu v Daeguju, kjer bi se v teku na sto metrov (in tudi na dvesto metrov) poskušal oddolžiti najhitrejšemu zemljanu Usainu Boltu za poraz na zadnjem prvenstvu v Berlinu. A iz te moke ne bo kruha, saj si je Američan na državnem prvenstvu oziroma kvalifikacijah v Eugenu poškodoval kolk in je bil tako tik pred startom primoran odpovedati nastop v polfinalu. Zaradi strogih ameriških pravil (na SP odpotujejo le prvi trije iz državnega prvenstva) je že jasno, da Gayja v Južni Koreji ne bo. "Danes se enostavno nisem mogel pripraviti, ne glede na to, kako sem se trudil," je bil razočaran Gay, ki je imel s poškodbo kolka težave že dalj časa. "Zdaj se bom osredotočil le še na zdravljenje," je še dejal v letošnji sezoni najhitrejši sprinter na svetu. Gay zaradi poškodbe ne bo nastopil niti v kvalifikacijah na dvesto metrov. Še vedno pa lahko nastopi v ameriški štafeti na sto metrov, a le, če bo pravočasno saniral poškodbo.

Gatlin se vrača

Ob odsotnosti Gayja je nato slavil Walter Dix (9,94).Ob Dixu bosta ameriške barve na SP zastopala še Justin Gatlin (9,95) in Michael Rodgers (9,99). Gatlin, nekdanji olimpijski (Atene 2004) in svetovni prvak (Helsinki 2005), se tako vrača na SP po štiriletni prepovedi nastopanja zaradi uživanja prepovedanih poživil.

Gay pa ni bil edini zvezdnik, ki mu je poškodba preprečila nastop. Bryan Clay, olimpijski zmagovalec v deseteroboju, je moral predčasno končati mnogoboj zaradi poškodbe mečne mišice, ki jo je staknil med tekom na 110 metrov z ovirami. Ashton Eaton je z zmago in 8.729 točkami potrdil, da ni več le vzhajajoča zvezda deseteroboja. V Daeguju bo tako Eaton zastopal ZDA tako kot branilec naslova svetovnega prvaka Trey Hardee, ki tudi ni nastopil. Ker je drugouvrščeni Ryan Harlan zbral "le" 8.011 točk in izpolnil normo B za SP, ne pa tudi norme A, lahko na nastop na SP upa tudi Clay.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.