Šport
25 ogledov

Gay suspendiran, vrača se junija

tyson gay EPA
Ameriški sprinter Tyson Gay je prejel enoleten suspenz zaradi jemanja nedovoljenih poživil.

Po skoraj letu dni se je končala zgodba zlorabe nedovoljenih poživil ameriškega atleta Tysona Gaya. Nekdanji svetovni prvak v teku na sto in dvesto metrov je bil kaznovan z enoletno prepovedjo tekmovanja, prav tako pa mora vrniti srebrno kolajno, ki jo je kot član ameriške štafete v teku 4x100 metrov osvojil pred dvema letoma na olimpijskih igrah v Londonu.

Ob tem so bili razveljavljeni vsi Gayevi rezultati po petnajstem juliju 2012, dneva ko je prvič uporabi produkt, ki je vseboval prepovedane substance. Enoletna prepoved je v veljavo stopila že 23 junija 2013, ko je bil pozitiven na dopinškem testu, kar pomeni, da se bo Američan že čez dober mesec lahko vrnil nazaj na atletske steze. Kazen bi lahko bila sicer še enkrat višja, a jo je ameriška protidopinška agencija znižala zaradi Gayevega sodelovanja pri preiskavi. 

"Spotšujemo dejstvo, da je Tyson naredil pravo stvar in se je po obvestilu o pozitivnem vzorcu takoj umaknil iz tekmovanj. Sprejel je odgovornost za svoje odločitve in v popolnosti in iskreno sodeloval z nami," je dejal vodja agencije Travis Tygart

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.