Šport
144 ogledov

Gazvoda tretjič prvak v kronometru

Hvastija - SAD - main Žurnal24 main
Slovenski kolesarji so se v Solkanu merili za državne naslove v kronometru. Na 37,9 kilometra dolgi progi je bil v okrnjeni konkurenci najboljši kolesar Perutnine Ptuja Gregor Gazvoda.
 

Kronometer (DP)

1. G. Gazvoda (Perutnina Ptuj) 47:30
2. K. Koren (Perutnina Ptuj) +0:14
3. J. Zrimšek (Adria Mobil) +0:34

Na 37,9 kilometra dolgi progi je bil v okrnjeni konkurenci najboljši kolesar Perutnine Ptuja Gregor Gazvoda , ki je za 14 sekund prehitel lanskega prvaka in moštvenega kolega Kristijana Korena . Slednji se je moral zadovoljiti z naslovom prvaka v kategoriji do 23 let. Drugo mesto je v kategoriji elite Zasedel Jure Zrimšek (Adria Mobil), tretje pa Matej Mugerli (Liquigas). "Nisem imel dobrega občutka, a sem vseeno zmagal. Očitno je, da ta proga dobrega občutka niti ne dovoljuje," je bil ob pogledu na rezultate zadovoljen Gazvoda, ki je progo prevozil s povprečno hitrostjo 47,87 km/h. Rekorda proge sicer ni dosegel, strokovnjaki pa so letošnje slabše čase povezovali z zelo vročim in soparnim vremenom. Kronometer v Solkanu je bil uvod v teden državnih prvenstev, saj bo v petek z vzponom na Krvavec prvenstvo v gorski vožnji, v nedeljo pa še cestno prvenstvo, na katerem naj bi nastopili vsi najboljši. Dirka bo namreč zadnja priložnost, da se posamezniki dokažejo selektorju Martinu Hvastiji , ki bo po njej določil potnike za olimpijske igre v Pekingu.

Gregor Gazvoda. © Perutnina Ptuj

 
Solkan je tradicionalno prizorišče državnega prvenstva v vožnji na čas. Tradicionalno pa atraktivna proga ob Soči ne privabi vseh najboljših slovenskih kolesarjev, še posebno tistih, ki si kruh služijo v tujini. Tudi tokrat so manjkali Jani Brajkovič , Tadej Valjavec , Simon Špilak , Gorazd Štangelj in še nekateri drugi, ki bi se prav gotovo potegovali za najvišja mesta, toda naslov v tej kategoriji jih očitno ne zanima. Čast "legionarjev" je tudi tokrat reševal Matej Mugerli, ki pa je na tem koncu Slovenije doma, tako da mu na "dvorišče" ni težko priti, če že ne zaradi drugega, pa vsaj zaradi dobrega treninga. Prehitela sta ga specialista za vožnjo na čas Gregor Gazvoda, ki je tako osvojil svoj tretji članski naslov, ter Jure Zrimšek, kolesar s številnimi mednarodnimi uspehi v kronometru v mlajših kategorijah.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.