Šport
25 ogledov

Gelsenkirchen: sneg uničil stadion

In je šla streha ... (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Biatlonske prireditve World Team Challenge v nemškem Gelsenkirchnu letos ne bo. Prireditelji so morali za četrtek načrtovano tekmovanje odpovedati zaradi poškodb strehe na Schalkejevem stadionu.

Velike količine snega so namreč na več mestih predrle strešno membrano. Neprijetna novica je ljubitelje biatlona in tudi nogometa dosegla med božičnimi prazniki. Zaradi izredno velikih količin snega je popustil del strešne konstrukcije stadiona Auf Schalke, ki je s pomično streho pravzaprav velika dvorana. Za zdaj sta na strehi dve veliki luknji. Ker prireditelji ne morejo predvideti, ali bodo drugi deli strehe zdržali (streha je razdeljena na 40 z membrano prevlečenih polj), so morali biatlonsko tekmovanje odpovedati zaradi varnosti gledalcev in tekmovalcev. Nogometni klub Schalke pa je stadion začasno že zaprl. Nogometna sezona se bo v Nemčiji sicer nadaljevala 15. januarja, ko bo v Gelsenkirchnu gostoval Hamburg.

Za zdaj še ni znano, kdaj bodo odpovedano biatlonsko tekmovanje nadomestili. Nemška smučarska zveza v sodelovanju z nemško nogometno ligo išče ustrezen prost termin v prvih treh mesecih naslednjega leta leta. Za zdaj odpovedano decembrsko prireditev so sicer prodali kar 50.000 vstopnic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.