Šport
13 ogledov

Geshkenbein preprečil belgijsko zabavo

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Vladimir Geshkenbein je postal zmagovalec letošnjega turnirja PokerStars.net European Poker Tour Snowfest. Za nagrado je domov odnesel 390,000€.

Vladimir Geshkenbein je v HU je uspel premagati Kevina Vandersmissena, ta dva igralca pa sta se zapletala že ves čas na finalni mizi. S kartami med igro, in z besedami po odigranih igrah. Dvoboj sta prenesla celo na Twitter. Geshkenbeinova zmaga je njegova največja v karieri. Skozi ves dan pa smo ga nekajkrat videli kako je nihal od vodilnega po žetonih, do tistega z najmanjšim številom žetonov.

Dan, ki bi ga lahko poimenovali ''Belgijska invazija", saj so na finalni mizi sedeli trije belgijski igralci. Poleg Vandersmissena še Philip Meulyzer in Koen De Visscher. Ti so finalno mizo začeli kot prvi, tretji in peti po številu žetonov. Mnogi so menili, da bo tudi novi prvak EPT na koncu prihajal iz Belgije, vendar so se pri tem zmotili.

Za razliko od večine finalnih miz, ko se na začetku igralci še malo spoznavajo in so zato bolj umirjeni, se je ta začela s popolno agresijo, saj se je skoraj vsako igro 3-betalo. Prva večja akcija pa je prišla po dobre pol ure igre. Giacomo Maisto, ki je imel največ žetonov po tretjem dnevu, nato pa nekaj težav četrti dan, a se je vseeno uvrstil na finalno mizo, je v dveh zaporednih igrah kar naenkrat postal vodilni po žetonih. Najprej je dobil {k-Spades}{k-Clubs} proti Vandersmissenu z {q-Diamonds}{q-Spades} in se podvojil. Takoj naslednjo igro pa je dobil veliko žetonov z {a-Spades}{a-Diamonds} proti {k-Diamonds}{k-Clubs}, ki jih je tokrat imel Meulyzer.

Morten Mortensen je bil prvi igralec, ki je izpadel iz turnirja. V klasični situaciji je izgubil z {8-Hearts}{8-Clubs} proti {a-Spades}{j-Clubs} Koena De Visscherja. De Visscher je že na flopu dobil dva fanta in tako končal Mortensenov delovni dan. Njemu je na tribuno sledil eden izmed preostalih dveh kvalifikantov, ki so na turnir prišli preko strani PokerStars, Irec Denis Murphy. Murphy je imel le {a-Clubs}{j-Hearts} proti nasprotniku z {a-Spades}{k-Hearts}. Skupne karte {7-Diamonds}{k-Clubs}{2-Hearts}{4-Clubs}{q-Spades} niso prinesle preobrata in tako je ostalo le še 6 tekmovalcev.

Philip Meulyzer je izpadel kot naslednji. Večino žetonov je sicer izgubil že prej, v dvoboju z Maistom. Tokrat pa mu je kazalo precej dobro, da se bo podvojil, saj je imel {a-Diamonds}{k-Spades}, skupne karte pa so bile {7-Diamonds}{j-Hearts}{a-Clubs}{4-Clubs}. Vandersmissen je klical njegov preflop all-in z {j-Diamonds}{q-Diamonds} in bil navdušen, ko je delilec v river prinesel {q-Clubs} in poslal prvega Belgijca domov.

Ko je v igri ostalo le še pet tekmovalcev je bil Geshkenbein že precej v težavah. Nato pa si opomogel in se podvojil v igri proti kvalifikantu strani PokerStars Cristianu Dragomiru. Geshkenbein je checkek-raisal flop {j-Hearts}{2-Diamonds}{6-Hearts}. Dragomir mu je takoj povedal, da je verjetno boljši od njega in ga poklical z {8-Spades}{8-Diamonds}. Res je bil boljši, saj je nasprotnik imel {k-Hearts}{10-Hearts}. Turn je bil {4-Spades} in kazalo je, da bo pot pripadel Dragomirju, vendar je river {9-Hearts} Geshkenbeinu kompletirala barvo, tako da se je podvojil na skoraj 5 milijonov žetonov.

Dragomir je izpadel hitro po tem, takoj ko so se igralci vrnili s premora. Tako so v igri ostali še Belgijca Vandersmissen in De Visscher ter Geshkenbein in Maisto. Slednji je imel neverjetno smolo, saj je bil na flopu {q-Clubs}{9-Spades}{8-Clubs} v super položaju, da se podvoji. Imel je {q-Spades}{10-Clubs}, medtem ko je imel Geshkenbein {q-Diamonds}{4-Diamonds}. Turn je prinesel {2-Spades}, river pa {4-Hearts} in Maisto je bil izločen na četrtem mestu.

Akcija se je, glede na to, da so igralci imeli kar nekaj žetonov, nadaljevala precej hitro. De Visscher je bil izločen kot tretji, ko je iz buttona kradel z {a-Clubs}{7-Clubs}, vendar je naletel na {j-Spades}{j-Clubs}, ki ju je v big blindu držal Geshkenbein.

Geshkenbein se je nato moral v HU spopasti še z zadnjim izmed treh Belgijcev. Z njim pa je dokončno opravil, ko je imel {a-Hearts}{9-Diamonds} Vandersmissen pa {k-Diamonds}{10-Spades}. Na flopu je že kazalo, da bo vsega konec, saj je delilec obrnil {a-Spades}{9-Hearts}{8-Diamonds}. Malo nervoze je Rusu sicer prinesel {k-Spades} na turnu, vendar je bil river {5-Spades} prijazen do njega. Tako je Geshkenbein postal zmagovalec EPT Snowfest. Poleg pokala pa je domov odnesel 390.000€ glavne nagrade.

Serija EPT bo sedaj imela pavzo do petega aprila, ko bo turnir v Berlinu. Sezona pa se tako bliža koncu, saj bosta po berlinskem le še dva turnirja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.