Šport
6 ogledov

Giani ne ve, če bo podaljšal pogodbo

slovenska odbojkarska reprezentanca andrea giani selektor EPA
Selektor slovenske moške odbojkarske reprezentance Andrea Giani svoje izbrance v Frankfurtu vneto pripravlja na zaključni turnir tretje kakovostne skupine svetovne lige.

O novi pogodobi z Odbojkarsko zvezo Slovenije (OZS) tečejo pogovori, a zaenkrat selektor še ni sprejel odločitve, pravi, da je trenutno njegova glava povsem pri akciji svetovna liga, za vse drugo pa bo čas po njej.

"Tega, če bom podpisal novo štiriletno pogodbo, zaenkrat še ne vem. Zagotovo to ne bo odvisno od dosežka na zaključnem turnirju svetovne lige, ne bo odvisno niti od denarja za mojo plačo. Odvisno bo predvsem od tega, ali bomo vsi skupaj sposobni izpeljati začrtani program, predvsem organizacijsko. O odstotkih, koliko je možnosti, da ostanem, pa zdaj nikakor ne morem govoriti," je skrivnosten Giani, ki bo v pogovorih za podaljšanje pogodbe zagotovo potreboval nekaj garancij.

Od tega, da bo imel v naslednjem olimpijskem obdobju na voljo vse igralce, do tega, da bo lahko bolj vplival na razvoj reprezentančnih kandidatov, nekaj mlajših bi celo vzel v svoj klub Verono. Pri odločitvi o prihodnosti bo pomembno tudi, kaj se bo dogajalo v drugih reprezentancah, saj se zaključuje olimpijsko obdobje in bo prišlo do zamenjav selektorjev. Ni skrivnost, da si Giani nekoč želi voditi izbrano vrsto svoje domovine, ki pa v zadnjem času ravno ne blesti, po njegovih besedah pa bi se dalo sklepati, da ima ponudbe tudi od drugod.

Italijanski strateg je prepričan, da je slovenska reprezentanca tudi letos v pripravljalnem obdobju opravila dobro delo, tudi z rezultati in prvim mestom v predtekmovanju svetovne lige je zadovoljen.

"Mislim, da smo opravili dobro delo. Svoj prvi cilj smo izpolnili, uvrstili smo se na zaključni turnir. Izgubili smo eno tekmo, premagala nas je Grčija, a tudi to lahko še popravimo. Ni pa prav, da se naše dosežke in igre primerja z lanskimi. Lani smo bili pred evropskim prvenstvom skupaj pet mesecev, letos mesec in pol. To je velika razlika in povsem normalno je, da nekateri fantje ne kažejo forme, kot so jo na evropskem prvenstvu. Tako je tudi v drugih reprezentancah, zato v tem ne vidim kakšnih večjih težav. Ekipe se skozi sezono menjajo, forma igralcev skozi sezono se spreminja, pomembni pa niso posamezniki, ampak ekipa in to, kako ta pride do rezultata," meni Giani.

''Premagamo lahko vsako reprezentanco''

Selektor je letos celo bolj zadovoljen z "glavami" igralcev, kot je bil lani v evropski ligi. "Glede na nasprotnike, ki smo jih imeli v predtekmovanju, so se fantje kar dobro odrezali. Zbranost je bila na večini tekem na zavidljivi ravni. Na zaključnem turnirju pa glava tako ali tako ne bi smela biti problem, motivacija bo zagotovo velika. Grkom se bodo poskušali oddolžiti za poraz v Solunu, Nemci pa so ena najboljših svetovnih reprezentanc, ki je doslej še nismo premagali. Vemo, da bo vse odvisno od naše igre, menim, da lahko premagamo vsako reprezentanco."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.