Šport
18 ogledov

Giants so se kopali v rekah šampanjca

1/27
Žurnal24 main
San Francisco Giants so zmagovalci ameriške profesionalne bejzbolske lige (MLB). Prvi naslov po letu 1954 so si priigrali na peti tekmi finala world series, potem ko so slavili s 3:1 nad Texas Rangers.

Skupno je to za San Francisco Giants še šesti naslov, vendar prvi po 56 letih in prvi, odkar se je moštvo iz New Yorka leta 1958 preselilo v Kalifornijo. V finalu ene najbolj priljubljenih športnih panog v ZDA sta se pomerili ekipi, ki že dolgo nista bili tako visoko v ligi MLB. Teksaška ekipa, ki je sploh prvič prišla do finala, si je nastop zagotovila s skupno zmago s 4:2 proti branilcem naslova, moštvu New York Yankees, velikani iz San Francisca pa so v world series, kot Američani pravijo velikemu finalu MLB, zadnjič zaigrali pred osmimi leti. V Kolumbiji rojeni Edgar Renteria, 35-letni bejzbolist San Francisca, je osvojil laskavi naslov najkoristnejšega igralca (MVP) finala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.