Šport
3 ogledov

Gineprijev prvi proti Djokoviću

Novak Djoković bo v četrtfinalu igral proti Avstrijcu Jurgenu Melzerju, ki je v
1/21
Žurnal24 main
Srb Novak Djoković, Avstrijec Jurgen Melzer in Španca Rafael Nadal ter Nicolas Almagro so zadnji četrtfinalisti na OP Francije, drugem letošnjem teniškem grand slamu.

Štirje dvoboji osmine finala so bili odigrani v nedeljo. Več si lahko preberete tukaj.
Novak Djoković je sicer proti Robbyju Ginepriju drugi niz izgubil, a Američana vseeno premagal brez težav s 6:4, 2:6, 6:1, 6:2 ter se uvrstil v četrtfinale Roland Garrosa.

Srb, sicer tretji nosilec, je dobil vseh pet medsebojnih dvobojev z Gineprijem, tokrat pa je proti 27-letnemu Američanu oddal sploh prvi niz v medsebojnih tekmah. "Odlično sem pripravljen, tudi kondicijsko, zato z nestrpnostjo pričakujem drugi teden turnirja," je takoj po zmagi dejal polfinalist Roland Garrosa v letih 2007 in 2008. V četrtfinalu mu bo nasproti stal 22. postavljeni igralec turnirja Avstrijec Jurgen Melzer, ki je v osmini finala izločila krvnika Grege Žemlje, ruskega kvalifikanta Teimuraza Gabašvilija. 29-letni Melzer, ki je bil boljši s 7:6, 4:6, 6:1 in 6:4, je prvi Avstrijec po letu 1998 in Thomasu Musterju, ki se je v Parizu uspel prebiti med najboljših osem.

V četrtfinale še dva Španca
V španskem obračunu je Nicolas Almagro pometel s Fernandom Verdascom, bilo je 6:1, 4:6, 6:1 in 6:4. 24-letni Almagro, ki je blestel pri igri iz osnovne črte, je izkoristil že svojo prvo žogo za zmago in domov poslal vidno utrujenega sedmega nosilca, ki je letos nastopil že na 43 turnirjih. Almagro se je med osem najboljših uvrstil že leta 2008 in se z zmago Verdascu na najlepši način oddolžil za poraz na lanskem turnirju.

Brez težav se je v četrtfinale uvrstil tudi prvi favorit za končno zmago Španec Rafael Nadal, ki je bil z 6:2, 7:5 in 6:4 boljši od Brazilca Thomaza Belluccija. Nadal je tako uspešno preskočil četrto kolo, ki je bilo lani zanj usodno. Takrat je bil boljši kasnejši finalist Šved Robin Soderling. Drugi igralec sveta je na osrednjem igrišču Philippe Chatrier štirikrat izgubil svoj servis, a nasprotniku vedno vrnil z enako mero in tekmo zmagovalno pripeljal do konca po dveh urah in 33 minutah. "Vesel sem, da iz dvoboja v dvoboj igram bolje. Z vsakim odigranim obračunom narasteta tudi moja samozavest in zaupanje v mojo igro," je dejal Španec, ki doslej še ni izgubil niza. Nadal, ki napada svoj peti naslov na pesku Roland Garrosa, bo v četrtfinalu igral proti rojaku Almagru.

Roland Garros, osmina finala:
J. Melzer (AVT, 22) : T. Gabašvili (RUS) 7:6(6), 4:6, 6:1, 6:4
N. Djoković (SRB, 3)
: R. Ginepri (ZDA) 6:4, 2:6, 6:1, 6:2
N. Almagro (ŠPA, 19)
: F. Verdasco (ŠPA, 7) 6:1, 4:6, 6:1, 6:4
R. Nadal (ŠPA, 2) : T. Bellucci (BRA, 24) 6:2, 7:5, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.