Šport
22 ogledov

Giroux zrežiral zmago Philadelphie

philadelphia flyers Profimedias
V štirih sredinih tekmah severnoameriške profesionalne hokejske lige so bili tekmeci zelo izenačeni. Kar tri od štiri tekem je odločil podaljšek, eno med njimi kazenski streli.

Edino zmago v rednem delu pa so zabeležili hokejisti Edmontona, ki so bili s 3:1 boljši od Detroita. Oilers so zmagovalca praktično rešili po prvih dveh tretjinah, ko so z goli Marka Letestuja, njegovega prvega za Edmonton, Connorja McDavida in Teddyja Purcella povedli 3:0. Slovak Tomaš Tatar je v zadnji tretjini le ublažil tretji zaporedni poraz Detroita.

McDavid, prvi izbor nabora leta 2015, je dosegel četrti gol v sezoni, v sedmih tekmah pa je zbral že osem točk. Edmonton je zmagal tretjo tekmo v nizu, proti Detroitu pa je bil uspešen prvič po februarju leta 2012.

Največ golov so v sredo gledalci videli v Bostonu, kjer je domačo ekipo po podaljšku s 5:4 ugnala Philadelphia. Letalci so po dveh tretjinah zaostajali z 2:4, nato pa je na sceno stopil Claude Giroux, ki je najprej izid znižal, potem ko je Wayne Simmonds izenačil, pa dosegel še odločilni gol v podaljšku. Philadelphia je Boston premagala prvič po šestih zaporednih porazih.

Če so imeli napadalci v Bostonu strelske vaje, pa nasprotno velja za hokejiste na preostalih dveh tekmah, kjer so v rednem delu skupno dosegli le dva gola, obe srečanji pa sta se končali z nogometnim izidom. Buffalo je po kazenskih strelih, potem ko je bilo v rednem delu 1:1, premagal Toronto, v Denverju pa v 60 minutah niti ni bilo gola, zato pa je že v drugi minuti podaljška Victor Rast priboril zmago Carolini proti Coloradu.

Liga NHL, izidi:

Buffalo Sabres : Toronto Maple Leafs 2:1**
Boston Bruins : Philadelphia Flyers 4:5*
Edmonton Oilers : Detroit Red Wings 3:1
Colorado Avalanche : Carolina Hurricanes 0:1*

* - podaljšek
** - kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.