Šport
15 ogledov

Gislason tri leta v Kielu

Novi trener (desno) z direktorjem Kiela Uwejem Schwenkerjem Žurnal24 main
Evropski podprvaki imajo novega šefa stroke. Na klop se je usedel Alfred Gislason, nekdanji trener Gummersbacha, ki je podpisal triletno pogodbo in tako nasledil legendarnega Serdarušića.
 

Preberite še ...

Real v Nemčiji do naslova

Vid Kavtičnik je dobil novega trenerja. To je nekdanji šef stroke v Gummersbachu, Islandec Alfred Gislason, ki je podpisal triletno pogodbo. Tako klub kot njegov nekdanji trener sta dobra znanca Celja Pivovarne Laško iz dvobojev v Ligi pravkov. Uspešni trener je pred delovanjem v Gummersbachu vodil Magdeburg, s katerim je leta 2001 osvojil nemško prvenstvo in leto pozneje še Ligo prvakov. Kiel je moral za novega trenerja precej seči v žep: poleg odškodnine Gummersbachu in Gislasonove plače (za tri leta okrog 700 tisoč evrov) bo moral "nekaj" nameniti tudi nekdanjemu trenerju Zvonimirju Serdarušiću, ki je imel pogodbo za še eno sezono.

"Vse skupaj je zame prišlo nekoliko presenetljivo. Kljub temu sem izjemno ponosen, da sem postal trener Kiela. Pred mano je izjemno težka naloga, vendar si bom prizadeval, da bo moje moštvo igralo atraktiven in uspešen rokomet, posebej pred sijajnimi domačimi navijači. Možnost odhoda v Kiel se pojavi le enkrat v življenju. Če je ne bi zgrabil, bi si lahko vedno očital," je dejal Gislason. Dodajmo še, da je njegov naslednik na klopi Gummersbacha postal nekdanji trener Celja in človek, ki je domala zaljubljen v Slovenijo in njen rokomet, Sead Hasanefendić.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.