Šport
31 ogledov

Gladiatorji prihajajo na Obalo

Zlatko Mahič bo imel v letošnjem letu polne roke dela. (Foto: WFC)
1/16
Žurnal24 main
WFC ne počiva niti v vročih poletnih dneh. Predsednik Zlatko Mahič s sodelavci namreč pripravlja že enajsti borilni spektakel, ki bo tokrat potekal v portoroškem Avditoriju pod imenom Bash at the Beach.
Najboljšem borcu 3000 evrov vreden prstan
Mahič se je odločil, da bo na WFC 11 prvič podelil posebno nagrado za najboljšega borca večera. Najboljši bo domov odšel bogatejši s posebej izdelanim prstanom v vrednosti 3000 evrov, ki so ga zato priložnost posebej izdelali pri Zlatarstvu Močnik. Prstan tehta 30 gramov in je ročno izdelan. Mahič želi s tem še dodatno spodbuditi borce k čim bolj atraktivnim borbam. Seveda bo podeljevanje prstana v prihodnje postalo tradicionalno.

Ljubitelji mešanih borilnih veščin (MMA) in K-1 v Sloveniji bodo 31. julija znova prišli na svoj račun. Takrat bo v portoroškem Avditoriju na sporedu enajsti World freefight challenge (WFC) borilni spektakel. "Vse je že urejeno. Fight card je pripravljen. Čaka nas le še nekaj podrobnosti in malenkosti, tako kot vedno,“ je predsednik Zlatko Mahič potrdil, da je vse pripravljeno na spektakel. Tokrat bo mogoče videti devet kakovostnih borb tako po pravilih MMA kot K-1. "Ne morem predvidevati, katera borba bo najboljša, a resnično pričakujem dobre dvoboje,“ je na vprašanje, katera borba bo najboljša, diplomatsko odgovoril Mahič, ki se je tudi tokrat potrudil in poskrbel, da bomo v Portorožu spremljali izjemne borbe.

V nasprotju s predzadnjima WFC spektakloma tokrat v glavni borbi večera ne bomo gledali prvega WFC šampiona Mirana Fabjana, temveč Avstrijca Nandorja Guelmina in Angleža Bena Smitha. "Težkaša“ se bosta udarila po pravilih MMA. "Nandor se želi vrniti, saj je prvič izgubil proti Andreasu "Big Daddy" Kraniotakesu. Tokrat želi popraviti slab vtis,“ se je borbe dotaknil Mahič, ki pa se je odločil, da bosta zadnjo borbo večera oddelala Portorožan Jasmin Bečrović, na WFC ga bomo videli prvič, in Armenec Grigor Aschugbabjan. "Grigor je prvič izgubil proti Muamerju Tufekčiću. Je nekoliko manjši kot Jasmin, a odlično pripravljen. Je kot medved in se lahko bori dve uri. Ob tem pa si želi ostati v WFC in bo vse naredil za zmago. Kot zanimivost pa naj povem, da bo prvič v življenju videl morje,“ je še dodal Mahič in nadaljeval, da veliko pričakuje tudi od borbe dveh mladih levov Slovenca Lemmya Krušiča in Hrvata Antuna Račića. Prvi šteje 21 let, drugi pa še leto manj. "Menim, da se bo borba končala že v prvi rundi. Oba sta zelo mlada, a tudi zelo agresivna. Oba sta kot podivjana psa,“ resnično pravo vojno v ringu napoveduje Mahič.

Napoved borbe med Guelminom in Smithom (video):

Tudi tokrat Playboyevo dekle leta
WFC tudi tokrat ne bo minil brez privlačnih ring deklet. Tako kot na WFC 10 bo vsem prisotnim dih jemala Mariborčanka Katja Matko, sicer Playboyevo dekle leta. Družbo pri dvigovanju temperature moškega dela občinstva ji bo delala Eva Jerič.

Ob Bečiroviću in Krušiću bo slovenske barve zastopal tudi že omenjeni in uveljavljeni Fabjan, ki je imel težave s poškodbo na roki in je dobil celo nekaj šivov, vendar borca iz Branika to ni ustavilo. "Od Fabjana vemo, kaj lahko pričakujemo. Sprva je celo kazalo, da bomo morali odpovedati borbo, ker si je poškodoval roko in dobil borbe, vendar smo nato na njegovo željo borbo vrnili na fight card,“ je povedal Mahič, ki bo še drugič priložnost ponudil Edvinu Ramdedoviću, boril se bo proti Avstrijcu Tamerlanu Burujevu, ki prihaja iz nemirne Čečenije. Fabjana sicer čaka borba proti Italijanu Federicu Spitalettu. Premierno pa se bo na WFC tako kot Krušič predstavil še Bor Bratovž, ki se bo pomeril s Hrvatom Nenadom Sančićem. "Mislim, da je Bratovž najbolje pripravljen borec v Sloveniji. Če bo psihično zdržal, menim, da ima veliko možnosti za zmago,“ pravi Mahič.

Napoved borbe med Bečirovićem in Aschugbabjanom (video):


V preostalih borbah se bo Bosanec Muamer Tufekčić tokrat udaril s Hrvatom Igorjem Jurkovićem, Srb Dragan Tešanović z Nemcem Gregorjem Herbom, Srbski "Fjodor“ Aleksandar Radosavljević pa z Nizozemcem Andreom Fyeetom. Spektakel je zagotovljen.

Carvalho znova decembra
Zadnji julijski dan v Portorožu ne bomo videli WFC prvaka v srednji kategoriji Brazilca Bruna Carvalha. "Tokrat bodo priložnost dobili nekateri drugi. Carvalho in ostali pa bodo na vrsto znova prišli decembra. Takrat predvidevam, da se bo boril tudi Bojan Kosednar in raper Chorchyp. Moramo povečati bazo borcev, da bomo s časom imel okoli 50 borcev, ki jih bomo rotirali,“ je odločitev pojasnil Mahič. Ob tem je dodal, da bo Tešanović v primeru tokratne zmage decembra dobil priložnost za borbo za naslov prvaka proti Carvalhu.

FIGHT CARD: WFC 11 – Bash at the Beach

1. Gregor Herb (Nemčija) - Dragan Tešanović (Srbija)   
2. Antun Račić (Hrvaška) - Lemmy Krušič (Slovenija)     
3. Tamerlan Burujev (Avstrija) - Edvin Ramdedović (Slovenija)          
4. Nenad Sančić (Hrvaška) - Bor Bratovž (Slovenija)              
5. Federico Spitaletto (Italija) - Miran Fabjan (Slovenija)        
6. Andre Fyeet (Nizozemska) - Aleksandar Radosavljević (Srbija)
7. Igor Jurković (Hrvaška) - Muamer Tufekčić  (Bosna in Hercegovina)      
8. Nandor Guelmino (Avstrija) - Ben Smith (Anglija)
9. Grigor Aschugbabjan (Armenija) - Jasmin Bečirović (Slovenija)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.