Šport
17 ogledov

"Glave gor in še naprej trdo delajte"

Jordan Capitanio je Silverhawksom pomagal dvigniti raven igre. (Foto: Boštjan Ta Žurnal24 main
Po porazu v Cefl Bowlu najboljši igralec ljubljanskih Silverhawksov Jordan Capitanio odhaja in soigralcem sporoča: "Glave gor, še naprej trdo delajte, napredujte in dobre stvari se bodo še dogajale."
Vsi vrhunci Cefl Bowla: touchdowni, podiranja ... in na koncu podelitev pokalov ... poglejte v veliki Žurnalovi galeriji.

Capitanio: "Glave gor"
Z 42:20 so beograjski Vukovi v finalu mednarodne lige Cefl premagali ljubljanske Silverhawks. Najboljši igralec slovenskih državnih prvakov v ameriškem nogometu Jordan Capitanio v finalu ni odigral kot na prejšnjih tekmah, a s touchdownom v uvodnih minutah dokazal, da si je zaslužil naziv napadalnega MVP sezone. Bil je prvi Žurnalov sogovornik po Bowlu.

Jordan, verjeli ste v zmago, a Vukovi so bili premočni.
So pač odlična ekipa. Če želiš tako ekipo premagati, moraš izkoristiti svoje priložnosti in ne smeš delati napak. Mi tega nismo naredili. Smo preveč enodimenzionalni. Večinoma le tečemo in to proti tako dobremu nasprotniku ni dovolj. So pač predobri. Čestitke Vukovom. Zaslužijo si naslov.

Cilj ste izpolnili že z uvrstitvijo v finale. Kako bi ocenili celotno sezono?
Bila je dobra. Silverhawks so prvič na bowlu. Delali smo dobro, smo napredovali. Ekipa gre v pravo smer. Vsako leto so boljši. Vsem želim vse najboljše v prihodnje. Mene najbrž ne bo več nazaj. Tukaj sem se imel res lepo. Vsem se zahvaljujem za to izkušnjo. Počutil sem se kot doma. Vsi, ki sem jih spoznal, so bili res čudoviti. Nad ničemer se ne morem pritoževati.

Kaj vam pomeni naziv napadalnega MVP?
To je lepo priznanje, saj veš, da nisi navdušil le svojih trenerjev in soigralcev, temveč tudi trenerje drugih ekip. V to sem vložil veliko trdega dela. Ekipi sem pomagal do bowla. Je pa res, da bi bilo še lepše, če bi zmagali na finalu. Ekipne nagrade so vedno  vredne več kot nagrade za posameznika.

Kaj boste pred vrnitvijo domov dejali tem fantom?
Glave gol. Vem, da so razočarani, a ni konec sveta. Za vse te fante je bil to prvi finale, kar pomeni, da napredujejo. Zagotovo niso zadnjič v finalu. Ekipa raste, igra je vse boljša, ta šport je v Ljubljani in Sloveniji vse bolj priljubljen. Glave gor, še naprej trdo delajte, napredujte in dobre stvari se bodo še dogajale.

Jordan, kakšni so vaši načrti za prihodnost?
V sredo se vračam v ZDA. Čaka me služba. Še naprej bom treniral. Jeseni se bom prijavil na try-oute za ameriška nižja tekmovanja. Če ne bom dobil priložnosti, je mojih igralnih dni konec.

McDowell: "Smo najboljša ekipa"
Po srbskem zmagoslavju na zelenici v Ivančni Gorici smo pred mikrofon povabili njihovega najboljšega igralca, enega od treh ameriških profesionalcev na delu v Beogradu, Brandona McDowlla. Pritekel je tri touchdowne, bil izbran za MVP finala in tako kot lani dvignil pokal z Vukovi.

Brandon, niste dovolili presenečenja?
Sem smo prišli prepričani, da smo boljša ekipa. V rednem delu sezone smo dali Silverhawksom nekaj upanja, da bi danes lahko zmagali. A na to tekmo smo se dobro pripravili, odlično smo odigrali in jim pokazali, da smo mi še vedno najboljša ekipa v tej ligi in da bo tako tudi ostalo.

Finala sicer niste začeli najbolje.
Začeli smo bolj počasi in z veliko napakami. Ko pa se je igra razživela, smo našli pravi ritem in začele so se vrstiti naše točke. Čestitke naši liniji. Naša obramba se je res trudila. Vsem kapo dol.

Kaj Američanu pomeni uspeh z ekipo iz Srbije?
Rad imam Beogad. Tukaj rad igram in sem rad del te ekipe. Ta uspeh gre vsem mojih dosedanjim trenerjem, družini, vsem, ki so me podpirali. Vesel sem, da mi je vodstvo Vukovov dalo možnost, da spet pokažem svoj talent.

Se v Beograd vračate tudi v sezoni 2011?
Če me bodo želeli, se bom naslednje leto zagotovo vrnil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.