Šport
0 ogledov

Glave niso prave

Vzdušje v celjski ekipi je v zadnjem času zares klavrno. Tole je prizor s prve t Žurnal24 main
Po sredinem porazu proti Gorenju je pred rokometaši Celja še zadnji obračun v Ligi prvakov proti Zagrebu. Štajerci do sobotne tekme ne bodo imeli nobenega pravega treninga.
 
 

Da bi lahko začeli razmišljati o uspehih, potrebujemo celotno tekmo na takšni ravni kot na zadnji tekmi v Nemčiji, a dvoboj z Gorenjem je najboljši dokaz, da smo v tem neuspešni.

Edvard Kokšarov, kapetan Celja

 
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so zagrebško prestolnico le enkrat zapustili neporaženi, tokrat pa tja potujejo neobremenjeni, kar pa ne velja za domačine, ki morajo – če se želijo uvrstiti v četrtfinale – sobotno tekmo v zagrebški Ledeni dvorani nujno dobiti. Glede na zadnje rezultate in predstave so Hrvatje v prednosti, kar so nazadnje dokazali minuli konec tedna, ko so v gosteh premagali francoski Chambery , nadaljnji preboj pa si lahko zagotovijo le po sobotni zmagi nad Celjem, ki se bo začela ob 17.35.

Tone Tiselj se je predal že vnaprej. © Gregor Katič

 
"Za vse nas je bil poraz z Gorenjem velik šok, najbolj pa verjetno za igralce. Zato smo se v slačilnici dogovorili, da bomo imeli v četrtek prost dan. Menim, da so glave tiste, ki so najbolj potrebne, da se zberejo za zadnjo evropsko tekmo. Zagreb je doslej naredil vse tisto, kar je načrtoval, in tekma z nami na njihovem igrišču je vsekakor v vseh pogledih pripravljena tako, da mi nimamo nobenih realnih možnosti za zmago. Pred tekmo praktično ne bomo imeli nobenega pravega treninga, kajti ekipa je tako fizično kot psihično zdesetkana. A verjamem, da bodo fantje zbrali moči in tudi zadnjo evropsko tekmo odigrali po svojih najboljših močeh. Zagreb je nedvomno favorit in dviguje svojo formo, mi pa smo doživeli šok, tako da bomo verjetno šele na dan tekme videli, kdo bo lahko nastopil," je celjski trener Tone Tiselj – po sredini velenjski zaušnici – ocenil možnosti svojih varovancev na sobotni tekmi v Zagrebu.

Po poškodbi in operaciji palca na nogi se na igrišča počasi vrača Luka Ščurek , ki dobiva vse več priložnosti za igro, pred gostovanjem v Zagrebu pa je dejal: "Moje počutje je že veliko boljše. Občasno ob naporih še vedno čutim bolečine, ki me malce ovirajo, a stanje se izboljšuje. Za soboto bom zelo kratek: mi se bomo potrudili in dali vse od sebe, da primerno zastopamo naš klub." Hrvaško-slovenski klubski obračun bosta sodila Litovca Artutas Malasinskas in Valdas Gecevicius, delegat pa bo Italijan Adriano Ruocco.

Pred zadnjim kolom v drugem delu LP je položaj v skupini 2 zapleten: na vrhu je še vedno Chambery, ki pa je z domačim porazom za štiri gole proti Zagrebu izgubil prednost v primeru trojice izenačenih ekip, v zadnjem kolu pa se bo v gosteh pomeril z nemško ekipo Rhein-Neckar Löwen, ki jo le zmaga pelje v četrtfinale. Celjska zasedba je že zdavnaj izgubila vse možnosti za preboj v četrtfinale.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.