Šport
20 ogledov

Glavni slovenski adut bo Bole

Grega Bole Igor Kovačič
V francoskem Plumelecu bo naslednji teden kolesarsko evropsko prvenstvo, na katerem se bodo prvič merili tudi kolesarji v kategoriji elite.

Sodeč po prijavljenih kolesarjih, bo konkurenca močna, imena, kot so Peter Sagan, Michal Kwiatkowski, Rui Costa, Philippe Gilbert, Samuel Sanchez, vsi že svetovni ali olimpijski prvaki, zagotavljajo spektakel.

Del tega bodo tudi slovenski kolesarji, glede na konfiguracijo proge je selektor Gorazd Štangelj izbral šesterico, ki se znajde na ne preveč lahkih in tudi ne preveč težkih progah. Dirka bo krožna, ob koncu vsakega kroga bo vzpon, to pa naj bi najbolj ustrezalo Gregi Boletu, okrog katerega bo zbrana ekipa. V njej so še Jan Polanc, Matej Mugerli, Jure Golčer, Jani Brajkovič in Jan Tratnik. Slednji bo še prej vozil tudi kronometer, kjer bo svoje znanje dokazoval tudi Primož Roglič, v letošnji sezoni najbolj opazen slovenski kolesar.

''Vsekakor bo glavni adut Bole''

"Vseh kolesarjev nisem imel na voljo, saj imajo nekateri klubske obveznosti. Vsekakor bo naš glavni adut Bole, ki mu je proga pisana na kožo. Prav tako računamo, da se do dobre uvrstitve glede na konfiguracijo proge lahko prebijeta tudi Mugerli in Polanc, drugi pa bodo pomočniki. Tudi Brajkovič, ki je bil ne glede na to, da že nekaj časa ni imel prave dirke, pripravljen pomagati. Zagotovil mi je, da se bo dobro pripravil in se povsem posvetil ekipi," je seznam reprezentantov obrazložil Štangelj, ki računa, da bi se v kronometru lahko spet izkazal Roglič. Zasavec je sicer po olimpijskih igrah dejal, da mu letos ni več do tekmovanj, a si je premislil.

"Po Riu je bil Primož še vroč, zdaj, ko se je odpočil, najbrž razmišlja drugače. Tudi za to dirko je motiviran, proga, ki je krajša od olimpijske, mu ustreza. Zagotovo bo nastopil tudi na oktobrskem svetovnem prvenstvu. Dober je lahko tudi Tratnik, ki se tej disciplini veliko posveča," je o vožnji na čas dejal selektor.

Hauptman bo nadomeščal Štanglja

Štangelj je ekipo izbral, a na prizorišču ga ne bo, v selektorski vlogi ga bo zamenjal Andrej Hauptman, ki pravi, da bo z njim ves čas v stiku. "Ker je istočasno na sporedu večdnevna dirka Eneco tour in ker sem bil in še bom zaradi reprezentance v klubu odsoten, si delodajalcev niti nisem upal vprašati, če lahko manjkam. Na žalost bom odsoten, toda to ne bi smela biti večja težava," meni letos še uslužbenec Astane.

Selektor ženske reprezentance je v ekipo uvrstil tri kolesarke, v prav tako močni konkurenci bodo tekmovale prekaljena Polona Batagelj, Urša Pintar in Špela Kern. V reprezentanci mlajših članov, ki jo vodi Martin Hvastija, bodo nastopili David in Gorazd Per, Izidor Penko, Jon Božič in Gašper Katrašnik, mladinsko ekipo pa sestavljajo fantje Jaka Primožič, Tadej Pogačar, Žiga Jerman, Nik Čemažar, Žiga Horvat in Martin Lavrič ter dekleta Karin Penko, Katja Kerpan in Hajdi Zajc.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.