Šport
80 ogledov

Glavni slovenski adut se je poškodoval

Primož Roglič Lotto NL-Jumbo EPA
Primož Roglič je kot enega glavnih ciljev sezone napovedal dobro uvrstitev na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja, a zdaj ima težave s poškodbo.

Slovenski kolesar Primož Roglič je fantastično začel sezono in prišel do skupne zmage na dirki po Algarveju, kjer je kot zmagovalec nasledil takšne ase kot so Španec Alberto Contador, Nemec Tony Martin, Avstralec Richie Porte, Poljak Michal Kwiatkowski, Britanec Geraint Thomas ... Izjemno visoke cilje je imel tudi na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja, preizkušnjo je omenjal kot enega glavnih ciljev sezone, a se je vse skupaj slabo začelo, staknil je namreč neprijetno poškodbo.

"Imel sem smolo pred startom. Dobil sem nekaj šivov, upam, da se bom lahkp še vedno boril," je na twitterju zapisal član ekipe LottoNl-Jumbo.

"Bila je nesreča. Zelo sem bil zaposlen, ko sem se vozil na startno rampo, nekdo je nenadoma odprl vrata vozila. Zapeljal sam vanje in si porezal prst. Še vedno sem lahko startal, toda v cilju sem dobil pet šivov," je nesrečo pokomentiral Roglič, ki je na družbenih omrežjih objavil fotografijo poškodovanega prsta.

"Ekipni kronometer je šel dobro, vozili smo na vso moč. Zdaj bomo čakali in videli, kako se bom počutil," je za spletno stran svoje ekipe še dodal Roglič.

"Kompliment vsem ljudem na dirki in našim kolesarjem. Neverjetno je, kako se je ekipa osredotočila in dobro odpeljala ekipni kronometer. Predvsem zato, ker je dirka od Tirenskega do Jadranskega morja pomemben Primožev cilj," je dodal športni direktor ekipa Addy Engels.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.