Šport
67 ogledov

Glavni sodnik ni mogel verjeti

schweinsteiger kassai Youtube
Nemški kapetan Bastian Schweinstiger je z odločitvijo po izteku drugega podaljška na srečanju Nemčije in Italije presenetil tako glavnega sodnika kot Gianluigija Buffona.

Aktualni svetovni prvaki so na tekmi osmine finala evropskega prvenstva v Franciji po streljanju enajstmetrovk izločili Italijo (7:6) in sploh prvič v izločilnih bojih na velikih tekmovanjih premagali našo zahodno sosedo.

Redni del zgodovinskega obračuna se je končal z neodločenim izidom (1:1), zmagovalca pa nista določila niti dva 15-minutna podaljška.

O tretjem potniku v polfinale - pred Nemčijo sta si napredovanje že zagotovila Portugalska in Wales - so tako odločali streli z bele točke.

Madžarski delivec pravice Viktor Kassai je k metu kovanca povabil kapetana obeh reprezentantc, Bastiana Schweinsteigerja in Gianluigija Buffona.

Žreb je dobil prvi mož nemške izbrane vrste, ki je na presenečenje vseh prisotnih izbral, da bodo enajstmetrovoke potekale pri golu, za katerim so italijanski navijači.

Glavni sodnik mu je namenil neprecenljiv pogled in odkrito podvomil, ali je ''Schweini'' razumel, kaj ga sprašuje. ''Si prepričan?'' je vprašal vezista Manchester Uniteda, ki mu je odvrnil pritrdilno.

Psihološka igra se je izkazala za učinkovito, saj je Nemčija v deveti seriji premagala Italijo in se veselila uvrstitve v polfinale evropskega prvenstva, kjer se bo pomerila s Francijo. Gostiteljica prvenstva je v zadnjem četrtfinalu premagala Islandijo (5:3).

Schweinsteiger je imel celo priložnost, da s svojim strelom z bele točke odloči četrtfinalni obračun, vendar je podlegel pritisku.

Odločitev, da bodo najstrožje kazni izvajali pred italijanskimi navijači, je kasneje pojasnil za nemški Bild.

''Razmišljal sem o preteklih enajstmetrovkah, v katere sem bil vpleten. Proti Chelseaju leta 2012 je Bayern izgubil pred svojimi navijači,'' je povedal Schweinsteiger in dodal, da so Švicarju - prav tako ob podpori svojih navijačev - morali priznati premoč Poljski.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.