Šport
1048 ogledov

Gledalci v Parizu izžvižgali Ukrajinko

Kostjuk Sabalenka Epa
Ukrajinska teniška igralka Marta Kostjuk se po porazu v uvodnem krogu OP Francije ni želela rokovati s svojo krvnico.

V središču pozornosti na odprtem prvenstvu Francije v tenisu so tudi dvoboji igralcev iz Ukrajine ter Rusije oziroma Belorusije. Ukrajinka Marta Kostjuk se v prvem krogu OP Francije po porazu ni hotela rokovati z Belorusinjo Arino Sabalenka, zato so jo gledalci na Roland Garrosu izžvižgali.

Dvajsetletna Kostjuk je proti drugi nosilki izgubila s 3:6 in 2:6, nato pa se z Belorusinjo ni želela rokovati. Večji del občinstva na igrišču Philippe Chatrier se je odzval s kriki in žvižgi, nekateri gledalci pa so zaploskali tudi ob njenem odhodu z igrišča.

Kostjuk se po tekmah noče rokovati z igralkami iz Rusije in Belorusije, obenem pa poziva odgovorne k jasni obsodbi ruske vojne v Ukrajini.

Sabalenka je pred tekmo večkrat izjavila, da bi končala rusko agresivno vojno, če bi lahko, in dejala, da je "v redu, da razume, če jo Kostjuk sovraži".

Kostjuk Sabalenka | Avtor: Epa Epa

Sabalenka se je po tekmi najprej presenečeno odzvala na vzklike in žvižge občinstva ter se priklonila v smeri gledalcev. Sprva je mislila, da te veljajo njej, je po zmagi z nasmehom povedala 25-letna zmagovalka odprtega prvenstva Avstralije: "Tekma je bila zame zelo težka in čustvena."

V nasprotju z drugimi športi lahko igralci iz Rusije in Belorusije tekmujejo v tenisu, ker veljajo za neodvisne od svojih držav. Po lanski izključitvi bo tako lahko nastopili tudi na klasiki na travi v Wimbledonu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.