Šport
23 ogledov

Gledalci z vedrom nokavtirali zmagovalca

vedro cook butler boks Youtube
Boksarski obračun v kanadskem Montrealu so zaznamovali vsesplošni nemiri, v katerih je bilo poškodovanih pet ljudi, dva sta bila aretirana.

Kanadski boksar iz Ontaria Brandon Cook je v boksarskem obračunu v Montrealu premagal domačina Stevena Butlerja in doživel sovražno reakcijo občinstva.

Cook je slavil s tehničnim knokavtom, gledalci, razočarani nad porazom svojega ljubljenca, pa so ga začeli obmetavati s predmeti. Nešportno je poraz prenesel Butler, ki je nasprotnika odrinil ravno v trenutku, ko je vanj priletelo vedro za led.

Med občinstvom so izbruhnili nemiri in vnel se je pretep, zato je morala posredovati policija. ''Po koncu dvoboja so ljudje metali steklenice in stole, karkoli jim je prišlo pod roke,'' je sporočil predstavnik policije.

V nemirih se je poškodovalo pet ljudi, vključno z zmagovalcem Cookom, ki je iz varnostnih razlogov po hitrem postopku zapustil dvorano. Dva varnostnika so oskrbeli na prizorišču, 42-letnega moškega in 49-letno žensko pa so prepeljali v bolnišnico. Dva človeka so aretirali. 

Promotor obračuna Camille Estephan je dogodek označil za ''sramoto'', dejanja obiskovalcev pa so bila po njegovem mnenju ''neodgovorna in neopravičljiva''.

 
Komentarjev 1
  • Žurnalček 19:35 10.februar 2017.

    Ni ravno vedro ampak posoda za hladitev šampanjca !