Šport
459 ogledov

"Gledati poraze z 0:15 ni dobro za nikogar"

Epa
Pri Mednarodni hokejski zvezi (IIHF) dvomijo v smiselnost nastopa kitajske hokejske reprezentance na olimpijskemu turnirju v Pekingu.

Kitajska moška hokejska reprezentanca bo lahko nastopila na domačih zimskih olimpijskih igrah v Pekingu (4. do 20. februar 2022), četudi je Mednarodna hokejska zveza (IIHF) ekipi zagrozila z izključitvijo zaradi "premajhnega športnega znanja". Novi predsednik IIHF Luc Tardif je poudaril, da porazi z 0:15 niso dobri ne za Kitajsko ne za šport.

Kitajska ima po pravilih mednarodne zveze mesto med najboljšimi na hokejskem turnirju zagotovljeno kot država gostiteljica OI, vendar obstaja velika bojazen, da se bo reprezentanca osramotila, ko se bo v skupini pomerila z velikanoma svetovnega hokeja, Kanado in ZDA.

Kot je dejal predsednik IIHF Tardif minuli mesec za francosko tiskovno agencijo AFP, strah ni neutemeljen: "Gledati poraze z 0:15 ni dobro za nikogar, ne za Kitajsko ne za hokej kot šport."

Luc Tardif | Avtor: Epa Epa
Po tridnevnem sestanku sveta IIHF v Zürichu pa je Tardif v izjavi za javnost potrdil, da mednarodna zveza Kitajske ne bo izločila z olimpijskega turnirja: "Radi bi bili povsem jasni, zveza IIHF ne bo izključila kitajske hokejske vrste z olimpijskih iger. Status gostiteljice iger kot udeleženke turnirja je potrdil kongres IIHF in ostaja nespremenjen."

Pri mednarodni zvezi so še potrdili, da se s kitajsko zvezo dogovarjajo za dve prijateljski tekmi, s katerima bi "skupaj lahko ocenili športno raven kitajske reprezentance in njenih priprav na turnir".

Kitajska hokejska vrsta bo na OI nastopila v skupini A, kjer poleg Kanade in ZDA nastopa še Nemčija, peta reprezentanca sveta. Kitajska je na lestvici 32.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.