Šport
27 ogledov

Gleženj spet usoden za Jeleno

Jelena Janković ima manj kot mesec, da okreva za OP ZDA. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Jeleno Janković še naprej muči poškodba gležnja, ki jo je staknila na dvoboju osmine finala turnirja v Portorožu. Tako je zdaj v dveh nizih izgubila obračun drugega kola turnirja v San Diegu.

V Ameriki tenisači stopnjujejo formo za bližajoči se zadnji grand slam v sezoni. Najmočnejša teniška turnirja tedna se igrata v Washingtonu in San Diegu.

Na ženskem v Kaliforniji je za presenečenje drugega kola poskrbela Rusinja Alisa Klejbanova, ki je s 7:5 in 6:2 izločila prvopostavljeno Srbkinjo Jeleno Janković. Slednja je sicer povedla s 4:0, nakar zaradi poškodbe gležnja, ki jo je pred 14 dnevi staknila na turnirju v Portorožu, ni več mogla slediti hitremu ritmu mnogo višje nasprotnice. "Bala sem se, da bi si spet zvila gleženj, in tako se nisem mogla dovolj hitro gibati po igrišču," je priznala Jankovićeva. Klejbanova je tako na svojem petem obračunu s Srbkinjo zmagala še tretjič. "Igrala sem svoj najboljši tenis." Zdaj jo čaka druga nosilka Avstralka Samantha Stosur.

V ameriški prestolnici je bil uspešen nepostavljeni Srb Janko Tipsarević, ki se je Američanu Samu Querreyju za poraz izpred tedna dni hitro oddolžil. Zmagal je s 7:6 in 6:3. "Osredotočen sem bil od prve do zadnje igre. Videl sem, da je Sam utrujen od prejšnjega turnirja. S to zmago sem res zadovoljen." Pri 32 stopinjah Celzija večina preostalih nosilcev ni imela težav, izjema je bil Avstralec Lleyton Hewitt, zmagovalec Washingtona iz leta 2004, ki je dvoboj s Kolumbijcem Alejandrom Fallo zaradi poškodbe predal.

Washington, ATP, 2. kolo:

Ilja Marčenko (Ukr) : Ernests Gulbis (Lat) 6:1, 1:0, predaja;
Janko Tipsarević (Srb) : Sam Querrey (ZDA/6) 7:6 (3), 6:3;
Marco Chiudinelli (Švi) : Radek Štepanek (Češ) 6:1, 6:3;
Alejandro Falla (Kol) : Lleyton Hewitt (Avs) 7:5, 3:2, predaja;
Marcos Baghdatis (Cip/8) : Horacio Zeballos (Arg) 7:6 (3), 7:6 (5);
Andrej Golubev (Kaz) : Kristof Vliegen (Bel) 6:2, 7:6 (7);
David Nalbandian (Arg) : Stanislas Wawrinka (Švi/7) 6:1, 6:3;
Tomaš Berdych (Češ/1) : Dmitrij Tursunov (Rus) 7:6 (2), 4:6, 6:1;

San Diego, WTA, 2. kolo:

Shahar Peer (Izr/7) : Jaroslava Švedova (Kaz) 7:5, 6:4;
Agnieszka Radwanska (Pol/4) : Dinara Safina (Rus) 6:1, 6:3;
Samantha Stosur (Avs/2) : Melanie Oudin (ZDA) 6:4, 6:4;
Alisa Klejbanova (Rus) : Jelena Janković (Srb/1) 7:5, 6:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.