Šport
24 ogledov

Gogi: “Bokija bomo klicali in mu pošiljali sporočila”

goran dragić Saša Despot
S povprečjem 15.8 točke, 4.5 podaje in 3.5 skoka na tekmo se je Goran Dragić zavihtel med najboljše košarkarje letošnjega Eurobasketa, nedvomno pa je bil Gogi prvi mož slovenske izbrane vrste.

S kakšnim motivom ste vstopili v dvoboj proti Ukrajini in kako ste vi sami videli to srečanje?

Dvoboj proti Ukrajini je bil dokaj raztrgan. Predvsem v uvodnih minutah je bilo v naši igri veliko nihanj, nato pa smo stopili skupaj in prišli do zmage. Že pred tekmo smo se v slačilnici dogovorili, da moramo zmagati zaradi naših navijačev, pa tudi nas samih. Vesel sem, da nam je to evropsko prvenstvo uspelo zaključiti na pozitiven način.

Ste že preboleli poraz proti Franciji?

Tekma s Francijo, ki nam bi lahko prinesla višjo uvrstitev, je že pozabljena. Če bi o tej tekmi razmišljal še pet ali šest dni, bi se mi zdravstveno stanje poslabšalo. Zelo prav so mi prišle izkušnje iz lige NBA, ko si tekme sledijo iz dneva v dan in ni časa za objokovanje porazov.

Je bilo težko zdržati naporen ritem tekem, ki je bil tudi za košarkarje iz lige NBA neusmiljen?

Zelo težko je bilo odigrati enajst tekem v dveh tednih. Tudi soigralcem sem dejal, da mi je tukaj bistveno težje, kot v ligi NBA, čeprav tam v sezoni odigram bistveno več tekem. Na tem EuroBasketu sem bil mogoče pod večjim pritiskom. Tudi sodniki so v igri pustili več kontakta in po koncu tekme sem bil posledično bolj utrujen. Ne glede na to, pa sem se skupaj s soigralci veselil vsake tekme in vsi smo na parketu dali svoj maksimum.

Bo slovenska reprezentanca tudi na naslednjih prvenstvih kandidat za najvišja mesta?

Pred dvema-tremi leti se je govorilo, da bo po slovesu te generacije težko priti do medalje. V moštvu imamo kljub vsemu kar nekaj mladih košarkarjev, tako da se nimamo česa bati. Vsi skupaj moramo dobro trenirati in našo igro dvigniti na višji nivo. Upam, da nam bo uspelo prepričati Bokija, da nadaljuje reprezentančno kariero. Naslednje poletje ga bomo vsi klicali in mu pošiljali sporočila (smeh).

Po čem se boste najbolj spominjali letošnjega EuroBasketa?

Po evforiji, ki je vladala v državi ter igranju pred domačimi navijači. Ti so nas navdušeno pozdravljali na vsakem koraku. To so spomini, ki bodo ostali za vedno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.