Šport
17 ogledov

Gol in tri podaje Kopitarja

Anže Kopitar Profimedias
Hokejisti Los Angelesa so v severnoameriški ligi NHL premagali Detroit s 4:2. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je odigral izvrstno, v dresu domačih je dosegel zadetek, pri preostalih treh pa je podal.

"Odlično se počutim," je bil po zmagi, s katero so kralji svoje vodstvo v pacifiški skupini povečali na 11 točk, v zahodni konferenci pa se za Dallasom in Chicagom utrdili na tretjem mestu, zadovoljen slovenski as Anže Kopitar.

Hrušičan je samo še potrdil svojo formo iz zadnjih tekem, bo božičnem premoru je v devetih tekmah zbral tri gole in 12 podaj (v sezoni je pri 35 točkah, s tem pa si na lestvici najučinkovitejših igralcev lige deli 27. mesto), njegove odlične predstave - v obračunu z Detroitom je s štirimi točkami izenačil svoj najboljši dosežek sezone, pa se poznajo tudi na rezultatih ekipe. Več kot 57 točk po 42 tekmah so imeli kralji doslej le v sezoni 1980/81.

Po prvi tretjini preobrat

"Lahko smo zadovoljni. Važno je, da zbiramo serije zmag in da ne izgubljamo zaporednih tekem," je dejal Hrušičan, ki navdušuje tudi soigralce, Alec Martinez, ki je dosegel gol za 3:2, je bil po tekmi, v kateri je Los Angeles prekinil serijo štirih zaporednih zmag Detroita, poln hvale na račun Slovenca: "Mislim, da je eden najboljših igralcev na svetu, a ima zaradi dejstva, od kje geografsko prihaja, premalo kredita."

Detroit je sicer dobil prvo tretjino, ob koncu druge je Kopitar izenačil na 2:2, v zadnji pa je poleg Martineza v polno zadel še Dwight King, ki je bil uspešen, potem ko so gosti vratarja zamenjali s šestim igralcem.

Liga NHL, izidi:

New York Rangers - Boston Bruins 2:1
Calgary Flames - San Jose Sharks 4:5
Vancouver Canucks - Florida Panthers 3:2 (podaljšek)
Los Angeles Kings - Detroit Red Wings 4:2
(Anže Kopitar 19 minut, gol in tri podaje za Los Angeles)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.