Šport
5 ogledov

Gol, ki je vreden dosmrtne rente

Žurnal24 main
Makedonec Kiril Lazarov bi lahko postal najboljši strelec v zgodovini SP. Zdaj je rekorder Kyung-Shin Yoon, ki je na SP 1995 zabil 86 golov. Lazarov mora zadeti desetkrat.
 

Rokomet, SP, polfinale

Hrvaška : Poljska
Francija : Danska

Artur Siodmiak je z golom, ki je Poljski v zadnjih sekundah tekme proti Norveški zagotovil polfinale SP, postal nacionalni junak. Ne le zato, ker bodo Poljaki še drugič na zadnjih dveh prvenstvih v boju za kolajne, ampak tudi zato, ker je s tem golom preprečil, da bi se zanje bojevali njihovi večni in največji tekmeci Nemci. "To je neprecenljivo," je zapisal eden od poljskih dnevnikov.

 
 

Siodmiak bo za ta gol dobil dosmrtno rento poljske rokometne zveze.

Bogdan Wenta

 
Med letom žoge ni dihal
"Ti dve sekundi, ko sem gledal žogo, kako leti prek celega igrišča, nisem mogel dihati. To je najpomembnejši gol v moji karieri," je izjavil Artur Siodmiak . Enako meni tudi selektor Poljske Bogdan Wenta : "To je čudež! Siodmiak bo za ta gol dobil dosmrtno rento poljske rokometne zveze."

Lazarov za rekord potrebuje 10 golov. © EPA

 
Francija je kot Real
Wenta je dodal, da v polfinalu proti Hrvatom nimajo česa izgubiti. Eden od najboljših poljskih rokometašev Marcin Lijewski pa je izjavil, da imajo proti domačinom več možnosti, kot bi jih imeli proti Francozom: "Francija je le kot Real Madrid. Proti njej bi veliko težje igrali kot proti Hrvaški." Naši južni sosedje so se v sredo bolj kot s polfinalnim tekmecem ukvarjali z novo ljubeznijo Ivana Balića , ki je novinarje prosil, naj se vsaj do konca SP ne vtikajo v njegovo zasebno življenje.

V četrtek bo v središču pozornosti Kiril Lazarov . Če bo na tekmi za 11. mesto med Makedonijo in Južno Korejo desetkrat zadel v polno, bo postal najboljši strelec SP vseh časov. Zdaj je rekorder Kyung-Shin Yoon , ki je na SP 1995 zabil 86 golov.

 

Preberite še

Video: Najbolj nenavaden gol SP
Škof: Veliki finale še ni zagotovljen

Jeza Nemcev
Nemci , ki so ostali brez boja za odličje in brez možnosti, da bi ubranili naslov, so vso svojo jezo znesli nad sodniki. Na tekmi proti Norveški so bili nezadovoljni s slovenskim sodniškim parom Peter Ljubič - Nenad Krstič , na zadnji proti Danski, ki je tudi zapečatila njihovo usodo, pa z romunskim. Navijači so jezna pisma pisali celo slovenski rokometni zvezi. "Dobili smo nekaj e-mailov. Ampak to so bile pritožbe navijačev, ne od nemške zveze. Od te nismo dobili nobenega uradnega pisma," je pojasnil generalni sekretar RZS Tomaž Jeršič .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.