Šport
9 ogledov

Gol Kopija, Kings točko do končnice

Anže Kopitar je na 75 tekmah letošnje sezone dosegel 25 golov. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Anže Kopitar je proti Washington Capitals prekinil niz enajstih tekem brez zadetka in bil prva zvezda Los Angeles Kings ob zanesljivi zmagi (4:1). Kralji lahko še vedno upajo na končnico.
Gol Anžeta Kopitarja si oglejte TUKAJ!

"Moji rami sta postali kar nekako zarjaveli, saj že dolgo nisem dvignil rok v zrak v znamenje veselja ob golu," se je po tekmi šalil Anže Kopitar in dodal: "Zdaj sem pripravljen, da se rje dokončno otresem in še večkrat proslavljam."

Zadnja tretjina je bila povsem v znamenju Kraljev; to je bila šele druga tekma v zadnjih 15, da so LA Kings tekmo dobili z več kot dvema zadetkoma prednosti. "Da nam je uspel takšen dosežek, je za nas zelo pomembno. Zdaj moramo na tem graditi naprej," je še dejal Kopitar, ki je odigral kar 310. zaporedno tekmo v NHL in ga od klubskega rekorda Marcela Dionna loči le še 14 nastopov.

NHL je izrekla kazni za pretep na tekmi med moštvoma New York Islanders in Pittsburgh Penguins (9:3). Pingvin Eric Godard je dobil kar deset tekem prepovedi, ker je s klopi v pretepu prišel na pomoč vratarju Brentu Johnsonu. Plačal bo tudi 40.322 dolarjev. Napadalec NY Islanders Trevor Gillies je dobil devet tekem prepovedi in kazen 24.193 dolarjev, Matt Martin pa štiri in "položnico“ za 41.585 dolarjev.

Aleksander Ovečkin je s pravo raketo iz zapestja sicer zabil za vodstvo Washington Capitals, toda povratek Los Angeles Kings je s prvim golom na enajstih tekmah začel Anže Kopitar, ki je do konca zbral še podajo ob zanesljivi zmagi. Kralji so do točke prišli že na osmi zaporedni tekmi, z zmago pa so se Calgaryju (beri: končnici) približali na vsega točko.

Gostje iz LA so povedli šele v zadnji tretjini, ko je Andrei Loktionov v mrežo pospravil odbitek Kyla Clifforda. Zmago so kralji zapečatili z dvema goloma v manj kot dveh minutah, pod katera sta se podpisala Michael Handzus (podaja Kopija) in Jarret Stoll. Kopitar je akcijo za svoj zadetek tudi začel, ko je v drugi tretjini podal proti Waynu Simmondsu. Slednjemu ni uspelo zabiti, je pa Hrušičan odbito ploščico uspel pospraviti pod prečko vratarja za prvi gol na zadnjih enajstih in drugega na zadnjih 21 tekmah!

Liga NHL, rezultat:

Washington Capitals : Los Angeles Kings 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)
Ovečkin (2); Kopitar (31), Loktionov (44), Handzus (53), Stoll (54)

Edmonton : Ottawa 3:5
Penner 2, Cogliano; Kovalev 2, Butler, Michalek, Regin

Montreal : Toronto 3:0
Pouliot, Gionta, Desharnais

Tampa : Carolina 4:3 *
Downie, Lecavalier, Bergenheim, Bergeron; Staal, Skinner, Cole

Nashville : Colorado 5:3
Weber, Erat, Hornqvist, Franson, Legwand; Porter, Jones, Duchene

Phoenix : Chicago 3:2 **
Vrbata, Pyatt; Brouwer, Keith

Minnesota : St. Louis 3:1
Clutterbuck, Miettinen, Brodziak; Berglund

Vancouver : Calgary 4:2
Burrows 2, Samuelsson 2; Jackman, Glencross

** po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.