Šport
19 ogledov

Gol Kopitarja, podaja Muršaka

Jan Muršak (v sredini) se je pridružil stari jati. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Jan Muršak je trenerju Mikeu Babcoku znova dokazal, da si zasluži mesto v rednem delu lige NHL pri Red Wingsih. Na drugi tekmi z Maple Leafs je podal. Anže Kopitar je dosegel prvi gol v tej predsezoni.
Dan prej je Muršak proti Leafsom dosegel gol.

Detroit Red Wings so odigrali drugo zaporedno pripravljalno tekmo s Toronto Maple Leafs. Pred skoraj 19.000 ljubitelji hokeja v Air Canada Centru so izgubili z 2:4. Mariborčan Jan Muršak je tokrat podal za prvi gol svojih Wingsov. Na ledu je bil skoraj 12 minut in trikrat sprožil proti nasprotnikovemu golu. Wings bodo zadnjo pripravljalno tekmo odigrali to nedeljo doma s Pittsburgh Penguins. Nato bo znana usoda Muršaka - bo zaigral v rednem delu ali bil spet poslal v Grand Rapids Grifins? Verjetnost, da bo 22-letnik res dobil priložnost je zelo majhna, saj imajo na njegovem igralnem mestu prednost izkušeni Patrick Eaves, Drew Miler in Kris Draper. Redni del se zanje začne v petek.

Brez dvoma pa bo drugo sezono zapored eden najboljših igralcev rednega dela lige NHL Anže Kopitar, ki vrhunsko formo kaže že v tem pripravljalnem obdobju. Z Los Angeles Kings so v noči na nedeljo s 3:2 premagali Colorado Avalanche. Hrušičan je dosegel gol za vodstvo 1:0 (za zmago pa je zadel Ryan Smith). To je njegov prvi gol te predsezone. Anže jetako  v novi sezoni zbral že šest  točk, gol in pet podaj, ter si v moštvu deli prvo mesto z Jackom Johnsonom, ki ima v statistiki dva gola in štiri podaje. Prva tekma rednega dela jih čaka naslednjo soboto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.