Šport
10 ogledov

Gol Muršaka! Še ima možnost za NHL.

V petek je Muršak zadel proti Maple Leafsom, v soboto podal za gol. (Foto: Reute Žurnal24 main
Sredi prihodnjega tedna se začne nova sezona lige NHL. Na petkovi pripravljalni tekmi je za Detroit Red Wings zaigral Jan Muršak in dosegel en gol. Toronto Maple Leafs so premagali s 7:3.
Anže Kopitar bo zadnjo pripravljalno tekmo z Los Angeles Kings odigral v nedeljo, ko gostujejo pri Anaheim Ducksih. Redni del se zanje začne v soboto 9. oktobra.

Jan Muršak je v minulih dveh sezonah igral v ligi AHL za podružnico Detroit Red Wingsov - Grand Rapids Griffins (lani je dal 24 golov na 79 tekmah). Tako kot lani pa jeseni dobiva priložnost za igranje na pripravljalnih tekmah za Red Wings.

To je dobro izkoristil v petek zvečer, ko je dosegel prvi zadetek za svoje moštvo, ki je na koncu Toronto Maple Leafs premagalo s 7:3. Mariborčan je bil na ledu dobrih 12 minut, dvakrat je moral za dve minuti tudi na kazensko klop. Igral je dobro in morda letos vendarle dobi priložnost, da za Red Wings zaigra tudi v rednem delu lige NHL. Po tej tekmi so Red Wings v Griffins že poslale štiri hokejiste, a Muršaka ni bilo med njimi. Mariborčan ima tako še eno priložnost za dokazovanje - danes bodo še enkrat igrali z Maple Leafs. Prva tekma rednega dela Detroit čaka v petek, ko bodo doma igrali z Anaheimom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.