Šport
29 ogledov

"Goljuf" Mizzi spet osumljen

Sorel Mizzi (Foto: Pokernews.si) Žurnal24 main
Ko v svetu pokra zasmrdi po škandalu, se v povezavi z njim pojavi tudi ime Sorel Mizzi. John Racener ga je obtožil, da ga je poskušal ogoljufati pri igri kitajskega pokra.

Kanadčan, ki si je v zadnjih letih prislužil sloves "sumljivega" igralca, je, kot kaže, svoje "talente" s spleta zdaj prenesel tudi v resnični svet, saj ga finalist lanskoletnega glavnega turnirja WSOP John Racener obtožuje, da ga je Sorel Mizzi poskušal ogoljufati pri igri kitajskega pokra.

Čeprav je znan kot odličen turnirski igralec, ki si je v karieri samo z nastopi na turnirjih priigral že skoraj štiri milijone dolarjev, se 24-letni Kanadčan v zadnjih nekaj letih skorajda bolj kot s svojimi dosežki v medijih pojavlja zaradi svoje vpletenosti v različne škandale. Tako je bil že leta 2007 zaradi menjave mest s kolegom Chrisom Vaughnom kaznovan z dosmrtno prepovedjo igranja na Full Tilt Pokru, leta 2008 pa si je s podobnim trikom prislužil tudi trimesečno kazen pri največji spletni poker sobi na svetu PokerStars.

Poleg teh pregreh so pred meseci Mizzija domnevno dobili tudi pri napeljevanju drugih igralcev k sodelovanju pri njegovi prevari, po kateri bi lahko s pomočjo programske opreme z različnih lokacij prevzeli nadzor nad tujimi računalniki. Na ta način naj bi lahko profesionalci, za manjšo ceno seveda, do konca odigrali katerega od vaših bogatih turnirjev in vam na ta način priigrali cel kup denarja. Afera je v spletni skupnosti seveda sprožila val ogorčenja, saj naj bi bili vanj vpleteni tudi drugi znani pokeraši, a se kot že tolikokrat prej tudi iz te afere ni izcimilo prav nič.

A kot vse kaže, Kanadčan tudi potem, ko jo je še enkrat več odnesel brez kazni, ni dolgo čakal, ne da bi ponovno nekoliko prikrojil pravila. Če gre verjeti besedam Shauna Deeba in Johna Racenerja, naj bi si Mizzi pri igranju kitajskega pokra, ki so ga prijateljsko igrali nekega večera med prvenstvom PokerStars Caribbean Adventure, pri mešanju in deljenju pomagal z nekaj ne povsem prijateljskimi triki.

Ker so igrali zgolj med seboj, je vsak od fantov namreč mešal eno od iger, pri čemer naj bi Sorel, ko je bil na vrsti za mešanje in deljenje, nalašč pustil nedotaknjene karte na dnu kupčka, ki si jih je med deljenjem nato spretno naložil na svoj kupček kart. To je med eno od iger opazil Racener, ki je nemudoma razkril Kanadčanovo prevaro in mu v zameno ni želel plačati denarja, ki ga je proti njemu že izgubil tisti večer.

Čeprav je njegovo pričevanje potrdil tudi Deeb, pa je pred dnevi na obtožbe odgovoril Mizzi, ki je na forumu portala 2+2 zapisal: "Obtožbe, ki sem jih zasledil, so tako resne, izmišljene in že skorajda absurdne, da sem ob njih skorajda ostal brez besed. Kar jih dela še toliko bolj neverjetne, pa je dejstvo, da jim toliko ljudi kar slepo verjame, ne da bi sploh slišali mojo plat zgodbe."

"Niti ne vem, kaj reči, Racener pravi, da sem si sam dal dobre karte s spodnje strani kupa, vendar sam vem, da si jih nisem. Počasi imam vsega tega že dovolj, saj se zdi, da se vsakih nekaj mesecev najde nekdo, ki me popolnoma brez dokazov obtožuje goljufanja," je še dodal član Titan Pokrove ekipe, ki v poker krogih velja za črno ovco, ki po svoji zloglasnosti verjetno zaostaja le za Russom Hamiltonom.

Karkoli se je že zgodilo, jasno je, da si je Mizzi s svojimi dejanji v preteklosti za vse življenje prislužil črno piko, ki jo bo moral, hočeš nočeš, zdaj vedno nositi s seboj. Glede na to, da je imela ta zadnja afera tudi nekaj prič, pa skorajda ne gre verjeti, da bi bil Kanadčan v njej lahko nedolžen, ne glede na to, kako nedolžnega se dela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.