Šport
23 ogledov

Goljufali z računalniškimi programi

Boti so avtomatizirani programi, ki namesto človeka izvajajo točno predpisane fu Žurnal24 main
Domneve nekaterih igralcev, ki so v zadnjem obdobju tožili o neverjetno dobri konkurenci na nekaterih denarnih mizah PokerStarsa, so se ta teden tudi uresničile - nekdo je goljufal z boti!

Domneve nekaterih igralcev, ki so v zadnjem obdobju tožili o neverjetno dobri konkurenci na nekaterih denarnih mizah največje poker sobe na svetu, so se ta teden tudi uresničile, saj so odgovorni pri PokerStars desetim igralcem zamrznili račune zaradi uporabe tako imenovanih botov.

Potem ko so se številni uporabniki začeli pritoževati o sumljivo dobrih rezultatih nekaterih igralcev, so pri PkerStars izvedli svojo preiskavo in kaj hitro ugotovili, da so si igralci res pomagali na nedovoljen način.

Prve obtožbe na to temo, so se na forumu portala 2+2 začele kopičiti pred dobrim tednom, ko so nekateri od oškodovanih igralcev začeli kar s svojo preiskavo in kaj hitro prišli do nekaterih sumljivih rezultatov. Statistika, ki jo vodi PTR je namreč pokazala, da so vsaj 3 igralci konstantno dobro nastopali najprej na NL200 mizah, nato so 3 dni kasneje prešli na NL100 mize ter se na koncu ustalili na NL50 mizah.

A podatki do katerih so prišli igralci so bili le vrh ledene gore, saj je preiskava s strani odgovornih pri spletni poker sobi odkrila še več vpletenih igralcev, ki naj bi v tem obdobju, s pomočjo svojih programov odigrali skupaj kar več kot osem milijonov iger. Da ne bi preveč izstopali, so vpleteni s svojimi boti dosegali dokaj nizko raven profitabilnosti, ki pa je na koncu vseeno prinesla dobiček v višini 57.839 ameriških dolarjev.

Dobiček pa pravzaprav niti ni bil edini cilj nepridipravov, ki so se skrivali pod uporabniškimi imeni: 7emenov, mvra, demidou, feidmanis, bakabar, nakseon, koldan, craizer, kozzin ter Daergy, saj so igralci vsaj toliko denarja pospravili v svoj žep še z drugimi ugodnostmi in PokerStars točkami. Po statistiki, ki jo vodijo pri Starsih, pa naj bi ta skupina igralcev skupaj zaigrala za kar 186.572 dolarjev rakeja!

Po analizi vseh podatkov, so odgovorni kaj kmalu ugotovili, da je imelo vseh deset "igralcev" skorajda identičen način igranja, ki je gledano s statističnega vidika, praktično nemogoč, če za njim stoji človek. Druge alternative, kot da gre za računalniške programe, ki so igrali namesto ljudi, tako ni več bilo in vsem desetim uporabnikom so bili kot posledica zamrznjeni računi. Če bodo sprejeti še kakšni ukrepi, bo verjetno znano čez kak teden ali dva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.