Šport
32 ogledov

Goljufali z umetno zvočno kuliso

atlanta falcons EPA
Atlanta Falcons bodo morali zaradi umetne zvočne kulise navijačev plačati kazen v višini 350.000 dolarjev.

Vodstvo lige ameriškega nogometa NFL je moštvo Atlanta Falcons kaznovalo s 350.000 dolarji in mu prepovedalo pravico do izbora na naboru leta 2016, ker so v klubu na domačih tekmah v zadnjih dveh sezonah uporabljali umetno ustvarjeno zvočno kuliso navijačev.

Preiskava vodstva tekmovanja je pokazala, da so v klubu v dvorani Atlanta Dome v trenutkih, ko so bili tekmeci v prednosti, uporabili dodatno umetno ustvarjeno zvočno kuliso navijačev. Ni sicer jasno, če so na ta način svojemu moštvu pomagali ali če so s tem zmedli tekmece, vsekakor pa je NFL potrdila, da je bilo takšno obnašanje napačno.

"Kar se je dogajalo, je narobe in niti približno ne ustreza standardom, s kakršnimi želimo voditi naše tekmovanje," je ob izreku kazni dejal lastnik ekipe Falcons Arthur Blank in napovedal, da bodo odgovorne za takšno ravnanje v klubu kaznovali. V vodstvu NFL so se že odzvali in predsedniku kluba Richu McKayu, čeprav ni bil neposredno vpleten v čudne dogodke na stadionu svoje ekipe, odvzeli članstvo v tekmovalnem odboru lige.

Klub je napovedal, da se ne bo pritožil na kazen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.