Šport
10 ogledov

Golubovski: "Nismo za odpis"

Jan Golubovski: "Najbolj pomembno je zagotovo to, da smo tokrat v gosteh le osvo Žurnal24 main
Razpoloženje hokejistov Acroni Jesenic je po drugi zaporedni zmagi v ligi Ebel veliko boljše kot pred nekaj dnevi. "Lepo je zmagati na dveh tekmah zapored," je dejal Sabahudin Kovačević.
Zagotovo se nam pozna odsotnost nekaterih igralcev, saj s težavo igramo v istem tempu vseh šestdeset minut, a kljub temu je potrebno pohvaliti Jeseničane, ki so odlično drsali, borili so se do konca in so si ti dve točki povsem zaslužili.
David Rodman

Potem ko se je še pred nekaj dnevi zdelo, da so hokejisti Acroni Jesenic v izgubljenem položaju, je danes stanje povsem drugačno. Glavni "krivec“ za spremembo razpoloženja v železarskem mestu je predvsem nov strateg Mike Posma, ki je po nizu slabih rezultatov na klopi zamenjal Ildarja Rahmatullina. Posma je v slačilnico aktualnih državnih prvakov očitno prinesel svež veter, ki je dodal tisti dodatni veter v jadra njegovim igralcem, ki so ga potrebovali za tako potrebne zmage. Če so železarji na prvi tekmi pod vodstvom Posme proti Gradcu visoko izgubili s 6:1, so na drugih dveh tekmah pokazali drugačen obraz. Zaporedoma so bili boljši od Medveščaka in Dunaja. Še posebej je odmevala zmaga sredi Dunaja. Jeseničani so po drugi tretjini vodili že s 3:1, toda domači so jih ujeli ter nato tudi prehiteli. Železarji pa so niso predali in pokazali značilno gorenjsko trmo ter 12 sekund pred koncem uspeli izenačiti. V podaljšku pa jim je krvavo potrebni dve točki priigral Andrej Makrov.

Strelec drugega jeseniškega zadetka, branilec Sabahudin Kovačević, je po koncu tekme za uradno stran Acroni Jesenic v avstrijski prestolnici povedal: "Pred tekmo smo bili zelo samozavestni, zavedali smo se, da Dunaj igra oslabljen in da bi bili dve točki dosegljivi. Dve tretjini smo igrali zelo dobro, imeli smo dva zadetka prednosti, igro v svojih rokah, toda to, kar se nam je zgodilo v tretji tretjini, ko smo prepoceni prejeli zadetke, sodi v rubriko prepovedano in se ne sme več dogajati,“ se je temnih trenutkov spomnil slovenski reprezentant in nato nadaljeval: "Kljub temu se nismo predali, tik pred koncem smo uspeli izenačiti, zadeli smo še v podaljšku in mislim, da je naša zmaga zaslužena. Samozavest je sedaj na višjem nivoju, zato tudi z optimizmom pričakujemo četrtkov obračun proti Beljaku. Lepo je zmagati na dveh tekmah zapored, kar nam ni uspelo že kar nekaj časa in upam, da bo krivulja naraščala navzgor še nekaj časa.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


Branilec Jan Golubovski pa ga je dopolnil z naslednjimi besedami: "Najbolj pomembno je zagotovo to, da smo tokrat v gosteh le osvojili celoten plen, kar nam pomeni zelo veliko, ker smo le dokazali, da nismo za odpis. V igri smo sicer še vedno preveč nihali, predvsem v zadnji tretjini, toda zmaga je le zmaga in ji ne bomo gledali v zobe. Tudi v prvi polovici tretje tretjine smo imeli še vse pod nadzorom, nekaj zrelih priložnosti, potem pa se nam je zgodilo to, kar se nam ne bi smelo, poceni zadetki po nepisanem pravilu 'če ne daš, dobiš'. K sreči smo se uspeli zbrati in zadali domačinom še dva udarca in mislim, da sta dve točki v pravih rokah.

Samozavest je sedaj na višjem nivoju, zato tudi z optimizmom pričakujemo četrtkov obračun proti Beljaku.
Sabahudin Kovačević

V vrstah Dunaja igrajo kar trije nekdanji železarji. Zaigrala sta le dva – David Rodman in Aleš Kranjc. Marcel Rodman ni zaigral zaradi poškodbe. Njegov brat David je po zaključnem žvižgu sodnika Wolfganga Fussija povedal: "Zagotovo se nam pozna odsotnost nekaterih igralcev, saj s težavo igramo v istem tempu vseh šestdeset minut, a kljub temu je potrebno pohvaliti Jeseničane, ki so odlično drsali, borili so se do konca in so si ti dve točki povsem zaslužili. Glede na naše težave pri sestavi moštva smo zadovoljni tudi s točko.“ Čeprav imajo igralci iz mesta polk in valčkov velike težave s poškdobami, pa zmaga železarjev zato ni prav nič manj zaslužena. Ko bi se le tako nadaljevalo …

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.