Šport
4 ogledov

Google ob bok pokeraškim gigantom?

(Foto: pokernews.com) Žurnal24 main
Kot vse kaže, se utegne ponudnikom spletnega pokra takoj po sprejetju novega igralniškega zakona v ZDA pridružiti tudi spletni gigant Google.

V Googlu naj v zadnjem obdobju ne bi varčevali z denarjem, saj si želijo zagotovili čim večjo bazo igralcev, ki bi jo lahko čim hitreje spravili tudi za svoje mize, kjer se bo igral poker za pravi denar. Že pred tedni je namreč številne presenetila vest, da je Google združil moči s podjetjem Zynga, ki razvija in dobavlja različne aplikacije spletnim stranem in predvsem omrežju Facebook. O skupnem projektu teh dveh velikanov se je sicer govorilo že dlje časa, nekateri so celo špekulirali, da utegne vrednost projekta presegati 150 milijonov dolarjev, skorajda vsi poznavalci pa so si bili edini, da je Google najel podjetje Zynga z enim samim namenom – da za njih ustvarijo največjo možno spletno poker sobo.

Zynga je podoben projekt namreč že razvila za Facebook, očitno pa so bili nad videnim pri Googlu zadovoljni, saj so z manjšo zamudo tudi sami naročili podobno aplikacijo. Številni so pri tem mislili, da želijo na ta način zgolj konkurirati Facebooku, s katerim v zadnjem času tekmujejo na prav vseh frontah, a kot vse kaže, se je za tem skrivalo še marsikaj drugega. Le nekaj tednov zatem, ko so pri Zyngi za Google začeli razvijati njihovo aplikacijo, je spletni gigant namreč pod svoje okrilje uspel spraviti podjetje Slide, ki se prav tako specializira za razvijanje spletnih aplikacij, njihova posebnost pa naj bi bili programi, ki omogočajo izmenjavo virtualnega denarja. Vrednost tega nakupa naj bi se gibala okrog 200 milijonov dolarjev, a bolj kot sama cena, je zdaj ta poteze opozorila na to, da Google počasi sestavlja koščke, ki mu bodo omogočali vzpostavitev lastne spletne poker sobe.

Zynga ima v svoji lastni spletni poker sobi, ki je organizirana znotraj socialnega omrežja Facebook, že več kot 28 milijonov uporabnikov, edino, kar jo loči od vseh tistih pravih, ki jih poznamo tudi mi, pa je restriktivna ameriška zakonodaja in pomanjkanje kanalov za finančne transakcije. Zdaj ko si je Google z nakupom podjetja Slide zagotovil tudi to, jim na poti do zagona svoje lastne velike spletne poker sobe, ki bo konkurirala ponudnikom, kot sta PokerStars in Full Tilt Poker, manjka le še bolj liberalna zakonodaja s področja igralništva, ki pa je tudi že na poti in bi utegnila biti po nekaterih optimističnih napovedih sprejeta še pred koncem letošnjega leta. Ta celoten razvoj dogodkov pa se lepo ujema tudi z napovejo podjetja PayPal, ki je pred kratkim že razglasilo, da se vrača na trg spletnega pokra, takoj ko bo to dovoljevala zakonodaja. Stvari se počasi že postavljajo na svoje mesto, številna podjetja pa delajo vse, kar je v njihovi moči, da si zagotovijo najboljši izhodiščni položaj za naskok na novo odprti ameriški trg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.