Šport > Košarka
144 ogledov

V ligi NBA gonja za Dragićem

goran dragić Profimedias
Košarkarska ekipa Miami Heat se otepa ponudb za slovenskega reprezentanta Gorana Dragića, ki je leta 2015 z vročico sklenil petletno pogodbo v višini 90 milijonov ameriških dolarjev.

Po poročanju spletnega portala CBS Sports se kar nekaj ekip zanima za nakup vrhunskega slovenskega košarkarja Gorana Dragića, ki si je z odličnimi predstavami v dresu Miami Heat pridobil status enega najboljših organizatorjev igre onkraj Atlatnika.

Dragić je v lanski sezoni v povprečju dosegal 20,3 točke, 5,8 podaje in 3,8 skoka na tekmo, vročica pa je za las zgrešila uvrstitev v končnico, saj je končala na nehvaležnem devetem mestu s 50-odstotnim izkupičkom 41. zmag in 41. porazov.

Dragić je leta 2015 z Miamijem sklenil petletno pogodbo, ki mu prinaša približno 15 milijonov evrov (bruto) na sezono. Po odhodu Dwayna Wada, ki se je preselil v vetrovno mesto, je še okrepil svoj status ključnega moža v ekipi Erika Spoelstre in za zdaj ne razmišlja o drugih klubih. Zato pa ti razmišljajo o njemu.

"Več ekip je poizvedovalo o Goranu Dragiću. Miami je vse ponudbo zavrnil. Ali to pomeni, da Dragića nikakor ne nameravajo prodati? Ne, pomeni pa, da obstaja velik interes zanj. Ekipe preizkušajo, ali bo Miami pripravljen na pogovor. Ena od ekip, ki se zanima zanj, je Indiana Pacers. Vročica se je, vsaj za zdaj, odločila, da ne želi prodati," piše CBS Sports.

Indiana z izjemo Paula Georgea nimajo igralcev, ki bi interesirali vročico s Floride. Ob tem pa ne gre zanemariti, da je Dragić odigral najboljšo sezono v karieri, v kateri je dopolnil "že" 31 let.

V Miamiju se zavedajo, da je vrednost slovenskega košarkarja najvišja doslej in lahko se zgodi, da bodo želeli kovati železo, dokler je vroče. Letos, kot vse kaže, še ne, a bržčas v bližnji prihodnosti.

Dragić se trenutno mudi v Sloveniji, kjer bo od 25. 6 do 1. 7. organiziral tradicionalni košarkarski kamp na Rogli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.