Šport
20 ogledov

Goran Dragić: Srbi so v določeni prednosti

Slovenija Francija EuroBasket četrtfinale Stožice Ljubljana Dragić Batum EPA
18 točk in šest podaj Gorana Dragića ni zadostovalo za zmago proti Franciji, že danes pa prvega slovenskega zvezdnika čaka nova težka naloga proti neugodni srbski reprezentanci.

"Vedeli smo, da so Francozi zelo dominantno moštvo, ki igra zelo agresivno, njihovi košarkarji pa lahko igrajo na številnih igralnih mestih. Izgubili smo skok, kar je bilo morda ključnega pomena. Težko je garati v obrambi 24 sekund, nato pa so Francozi prihajali do novih napadov. Tony Parker je eden od najboljših organizatorjev igre na svetu, in to je še enkrat več dokazal," je na tiskovni konferenci po porazu s Francijo povedal Goran Dragić.

Boj na vse ali nič

Danes čaka Gogija in soigralce obračun s Srbijo, ki jim že lahko prinese vstopnico za svetovno prvenstvo: "Tekmo s Francijo moramo čim prej pozabiti. Zmagati moramo zaradi fenomenalnih navijačev, ki nas podpirajo skozi celotno prvenstvo. Nam je najtežje, saj smo garali tri mesece in ob tem zapostavili svoje družine."

Prvi mož slovenske reprezentance je priznal, da si je srčno želel kolajne: "Vsi smo sanjali o tej kolajni, zdaj pa si moramo zagotoviti vsaj nastop na svetovnem prvenstvu. Srbi so v določeni prednosti, saj so imeli več časa za počitek. Nekateri nosilci igre so drugi polčas proti Španiji presedeli na klopi, vendar to ne sme biti izgovor. Moramo iti v boj na vse ali nič."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.