Šport
47 ogledov

''Škoda, da se je to zgodilo na turneji''

goran janus Profimedias
Prvi mož slovenske skakalne reprezentance Goran Janus obžaluje, da je do kaotične tekme, kakršna se je zgodila v Innsbrucku, prišlo ravno na novoletni turneji.

Trener slovenske reprezentance Goran Janus se je na tretji tekmi novoletne turneje v avstrijskem Innsbrucku nadejal boljših rezultatov, vendar se zaveda težavnosti naloge, s katero so se morali soočiti njegovi varovanci.

Tekma v Innsbrucku se je zaradi težkih vremenskih pogojev končala po prvi seriji, največ razlogov za zadovoljstvo pa so imeli Norvežani, ki so se veselili dvojne zmage.

Za dodatno veselje je poskrbel Daniel Andre Tande, ki je v eni potezi skočil na vrh skupnega seštevka in prevzel vodstvo v posebnem seštevku novoletne turneje.

daniel andre tande | Avtor: EPA EPA
Norvežan, ki je na letošnjem tekmovanju štirih skakalnic dosegel kar dve od njegovih treh zmag, je tako v dobrem položaju, da si v Bischofshofnu zagotovi prvega zlatega orla v karieri. Zadnji norveški skakalec, ki je dobil novoletno turnejo, je bil Anders Jacobsen v sezoni 2006/2007.

Slovenci z razpletom tekme v Innsbrucku niso bili pretirano zadovoljni, a treba je priznati, da so imeli kar nekaj smole. Časa za obžalovanje ni, saj bo že v petek na sporedu zadnja tekma v Bischoshofnu, na kateri se bo Domen Prevc znova pognal v lov na rumeno majico. Za vodilnim Tandejem zdaj zaostaja 42 točk.

Najboljši orel na prvi preizkušnji v Avstriji je bil Peter Prevc (19. mesto), Domen je bil 25., ostali orli pa niso preživeli internega obračuna z dodeljenim tekmovalcem. Jernej Damjan je bil 32., Jurij Tepeš 33., Anže Semenič 36. in Cene Prevc 40.

Po besedah glavnega trenerja Gorana Janusa je bila preizkušnja v Innsbrucku bolj kot tekmi podobna mučenju. "To drži. Škoda je predvsem to, da se je takšna tekma zgodila prav na novoletni turneji. Če gre za navadno tekmo sredi sezone, gre enostavno mimo, se pozabi. Karte so se tako pri vrhu malce premešale, veliko skokov je bilo ponesrečenih,'' je povedal Janus in priznal, da se je nadejal boljšega izkupička.

''Od naše ekipe sem, glede na poskusni skok, pričakoval več, a res je, da tudi neke pretirane sreče nismo imeli. Delali pa smo tudi kar velike, grobe napake. Enostavno se v tem vremenu in ob zaletnem mestu, ki je bilo nizko, ni moglo narediti več,'' je pojasnil Janus in dodal: "Tekma je šla skozi, ena serija in to se šteje. Plan B je bil, da bi tekmo prestavili v Bischofshofen, kar bi lahko, ampak ne vem, zakaj. To je že za nami." 

Za konec je spregovoril še o izgubi rumene majice in seštevku novoletne turneje. "V seštevku turneje smo res izgubili stik z vrhom, a pred nami je še ena tekma in tam bomo skušali iztržiti čim več. Zdaj se peljemo v Bischofshofen, vremenske napovedi še nismo gledali. Zdaj se peljemo in najprej moramo varno prispeti,'' je zaključil slovenski strokovnjak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.